С остра позиция срещу управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти,

...
С остра позиция срещу управляващите от ГЕРБ и Обединени патриоти,
Коментари Харесай

БСП-Враца: Управляващите водят областта към неминуема социалната и икономическа катастрофа

С остра позиция против ръководещите от ГЕРБ и Обединени патриоти, и персонално против премиера Борисов, излезе Областният съвет на Българска социалистическа партия - Враца.
Повод за позицията са „ отправените два звучни шамара към най-бедния район освен в България, само че и в целия Европейски съюз " при приемане на бюджета за 2021 година и гласуваните от Министерски съвет средства за систематизиране по райони - 264 млн. лв., от които Враца ще получи едвам 1,88 млн. лева

Като „ следващото безумство на премиера Борисов " се дефинира в позицията признатото разпореждане на Министерски съвет, с което социалистите от Врачанска област показват своето противоречие.
„ Във време на тежка здравна, обществена и икономическа рецесия е неприемливо вниманието към региона да се показва само в следващите строителни площадки, без да се регистрират действителните потребности на хората, а точно - налично и качествено опазване на здравето, опазване на приходите и работните места, ограничения за обществена поддръжка и стимулиране на икономическата интензивност ", обявиха регионалният ръководител Ивайло Лилов Българска социалистическа партия и депутатът Анастас Попдимитров.

От Областния съвет припомниха за отправените през месец май оферти към ръководещите за целево финансиране на района и правене на специфичен антикризисен проект за Северозападна България, който да подкрепи най-засегнатите от рецесията и обезпечи държавна поддръжка за опазване на работните места и приходите на работещите в района. Критики не бяха спестени и във връзка на Закона за държавния бюджет за 2021 година, оценен като следващ фарс и следващ пестник за района от Лилов и Попдимитров.

„ Липсата на държавна политика за поддръжка на област Враца, извънредно неефективните социално-икономически ограничения и прикриването на следващите обири зад скромни обществени ограничения на цената на голям дълг ".
Според членовете на Областния съвет на Българска социалистическа партия във Враца решенията на ГЕРБ и Обединените патриоти са безотговорни. Те предизвестиха, че тези решения водят към неизбежна обществената и икономическа злополука в региона.

Социалистите упрекнаха ръководещите, че са останали глухи за проблемите на хората и пазят само комфортните си постове, а с държанието си обричат региона на беднотия, мизерия и обезлюдяване и се заканиха, че няма да им бъде простено.

Ивайло Лилов посочи, че „ Северозападна България и нашата област останаха зад борда и при приемане на бюджета за 2021 година и при разпределяне на пари от прозореца на джипката. Очевидно е, че хората не влизат в сметката, а задачата е да се обезпечат гласове за идните парламентарни избори ".

По мотив на разпределението на средствата в района Лилов направи следният коментар „ Не разбирам и ентусиазма на министър Петя Аврамова, която не пропусна да се похвали с постановлението за 264 млн. лв., само че не виждам мотив за горделивост от работата й. Ако разгледаме регионалните центрове - Враца, Видин и Монтана то разпределението надалеч не е в нейна изгода: Враца - 1,88 млн. лева.; Видин - 2,75 млн. лева.; Монтана - 5,35 млн. лева Ако отчетем и разликата в популацията, то жителите на Монтана ще получат четири пъти повече средства спрямо жителите на Враца. А самата Враца е приравнена със средства получени от 4 000-ната община Брегово, даже Лом получава 2,5 млн.лв. За това ли благодари на Борисов? Изобщо няма да разясня поддръжката за района, единствено ще ви дам няколко образеца за обособени общини: Смолян - 9 млн. лева.; Чепеларе - 6,8 млн.лв.; Банско - 6,9 млн. лева.; Стара Загора - 10 млн. лева.; Ямбол - 7,3 млн. лева.; Велико Търново - 7,3 млн. лева.; Хасково - 7,7 млн. лева На този декор парите за Враца са като обществена помощ! "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР