С останалите партии в парламента трябва да стигнем до тези

...
С останалите партии в парламента трябва да стигнем до тези
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: За да направим България силна, е необходима конституционна реформа

С останалите партии в Народното събрание би трябвало да стигнем до тези консенсусни решения, които ще създадат България мощна.

За бъде мощна обаче, на нас ни би трябвало конституционна промяна, с цел да може да стартира да бори корупцията и да стигне до разцвет и стопански напредък. Това съобщи депутатът от “Демократична България ” Ивайло Мирчев в предаването “Панорама ” по Българска национална телевизия. 

Той е безапелационен, че “Демократична България ” няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ. И посочи, че от тук нататък нещата зависят от решението на “Продължаваме смяната ” с втория мандат. 

“Декларациите на ГЕРБ и дейностите им в пленарна зала имат голяма разлика. Ние имаме доста ясни цели. Първото, което желаеме да чуем, е какво тъкмо ще предложи “Продължаваме смяната ” с втория мандат, с цел да знаем в каква степен “Демократична България ” може да го поддържа и да се включи. Ходът и решението са напълно в техните ръце ”, сподели Мирчев. 

По тематиката с приемането на еврото Ивайло Мирчев изрази своята изненада от непредвидената промяна на позицията на Българска социалистическа партия, която единствено до преди 3 месеца беше ориентирана в тази посока. Той добави, че без значение дали България влиза в Еврозоната, или не, “Демократична България ” желае бюджетния недостиг да не надвишава 3%.

Мирчев сподели още, че даването на оръжие за Украйна ще даде опция на българската войска да се модернизира. По думите му това е дълг на българското общество. 

“България от дълго време се е трансформирала в музей на руското въоръжение. Трябва да променим това. Имаме тази опция, отпускат се и средства от Европейски Съюз. Обществото е същински дебитор на българската войска, тъй като за съвсем 30 години не са подхванати никакви стъпки в посока на рационализация. Сега имаме опция да го създадем като дадем на Украйна наше остаряло руско въоръжение и получим назад западни аналози ”, добави той. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР