С особено внимание се наблюдават автомобилите със специален режим на

...
С особено внимание се наблюдават автомобилите със специален режим на
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: По 500 души на ден напират да влязат нелегално в България


С изключително внимание се следят колите със специфичен режим на деяние, които се употребяват за транспорт на бежанци

Българските служби са имали оперативна информация за хванатата с 23-ма мигранти кола за спешна помощ в пловдивското село Труд, към момента няма информация какви обвинявания ще бъдат повдигнати на трафикантите на мигранти. Това съобщи в Белица министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, представен в БНР.

Натискът на българо-турската граница се е нараснал с близо 50 % от началото на годината, само че болшинството от опитите за незаконно прекосяване са осуетени, добави министър Демерджиев.

С изключително внимание се следят колите със специфичен режим на деяние, които се употребяват за превозване на мигрантите. Има значително изоставени и даже нерегистрирани коли за спешна помощ, сподели вътрешният министър:

„ По отношение на тази кола за спешна помощ с изключение на оперативната информация, хората вътре са били задоволително доста, с цел да създадат усещане и за злощастие на ръководещите колата за спешна помощ, са се озовали в селото тъкмо пред полицейския сектор, което доста ни е улеснило “.

Увеличеният миграционен напън на българо-турската граница и ограничение на каналджийството на наша територия министър Демерджиев разяснява по този начин:

„ Ние връщаме, междинните данни сега са по към 500 индивида дневно. От началото на годината натискът се е нараснал с малко над 40%. Заловените са с над 45% по-малко. Това значи, че на границата се пропущат по-малко хора, макар че опитите нарастват и то нарастват лавинообразно “.

Министърът на вътрешните работи чака една трета от отпуснатите от Европейска комисия спомагателни средства за защита на външните граници да се насочат към България:

„ Във вторник ще имаме диалози, тъкмо по тази тематика идва финансистът на Комисията, след което ще има цялостна изясненост по този въпрос. Общият запас, който се отпуска за всички външни граници, е към 600 милиона евро предпочитано е казано, че би трябвало да се подкрепи българо-турската граница. Така че надяваме се най-малко 1/3 от тази сума да отиде за нашата граница. Радвам се, че в границите на единствено 7-8 месеца Комисията претърпя сериозна еволюция във вижданията си по тези въпроси и имам вяра, че ще отидем още по-далеч и най-после ще стигнем до построяването на солидна ограда такава, каквато има в Гърция със средства, отпуснати от Комисията “.

На въпрос дали ще влезем в Шенген със служебно или с постоянно държавно управление, Иван Демерджиев отговори:

„ Можем да влезем в Шенген и със служебно, и с постоянно държавно управление, стига Народното събрание да си свърши работата. Това, което се искаше от нас като институция, от Министерството на вътрешните работи, от дълго време е свършено “.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР