С осигуряване на средства за наем и детегледачка държавата ще

...
С осигуряване на средства за наем и детегледачка държавата ще
Коментари Харесай

С пари за наем и детегледачка държавата ще се опита да върне българите от чужбина

С обезпечаване на средства за наем и детегледачка страната ще се опита да върне българите от чужбина. Това са част от ограниченията, които зам.-социалният министър Зорница Русинова показа пред " Нова телевизия ". Те са ориентирани към съумелите българи в чужбина и по какъв начин те могат да бъдат подтиквани да се завърнат в България посредством разнообразни привилегии.

Тя изясни, че в началото ще се направи акция, която да даде задоволително подробна информация какви са наемите и цените на жилищата в страната, какви са лихвите по заемите, както и какви са цените в детските градини.

" Можем да предложим поддръжка, като осигурим за няколко месеца наема на жилище. Наемът ще е съгласуван с цените в съответния град. Задължително изискване ще е индивидът да няма благосъстоятелност в същия град ", сподели Русинова.



Тя посочи, че доста компании оферират положителни работни места и в по-малките градове. Даде образец с Пазарджик, където австрийски вложител предложил заплата от 900 лева За да се върне българин от чужбина и заживее там, към възнаграждението му ще бъде добавена половин минимална работна заплата, което сега се равнява на 305 лева

Друга препоръчана мярка от Русинова е обезпечаване на детегледачка, до момента в който фамилията се откри в България и запише детето си на ясла или детска градина. По думите ѝ услугата ще се дава гратис в границите на 4 месеца. Ако пък член от фамилията не приказва български език, то тогава ще му бъде обезпечен безвъзмезден курс.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР