С осигуреното финансиране, след четири години мрежата на метрото на

...
С осигуреното финансиране, след четири години мрежата на метрото на
Коментари Харесай

Метро мрежата в София ще стане 61 километра след 4 години

С обезпеченото финансиране, след четири години мрежата на метрото на София ще бъде 61 километра и над половин милион души на ден ще могат да пътуват с него. Така делът на метрото в градския превоз ще доближи 50 % от общия дял на публичния превоз. Това изясни столичният кмет Йорданка Фандъкова на конференция в УАСГ, отдадена на 25 години от основаването на столичното метро. Метрото е и образец за новаторски решения в строителството, които са от основно значение за града, посочи тя.

" Сега чакаме машината да продължи по новия сектор, който следва да строим в кв. " Слатина ". В момента строим три километра през регион " Подуяне ", а тази година ще стартира създаване на нови 6 километра през " Слатина ", край зала " София " и София тех парк до Окръжна болница. Така че до края на годината ще строим към този момент нови 9 километра от метрото ", заяви Фандъкова.

Тя добави че се приготвя и план за уголемение на първата метро линия – в западна посока – от метростанция " Люлин " към Софийския околовръстен път. Очаква се през 2023 година да бъдат финализирани процедурите по одобрение на Подробния организационен проект на трасето от бул. " Черни връх " през кварталите " Кръстова вада ", " Витоша, Водноелектрическа централа Симеоново ", до " Студентски град ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР