С още 14 500 лева се раздели 83-годишната димитровградчанка, която

...
С още 14 500 лева се раздели 83-годишната димитровградчанка, която
Коментари Харесай

83-годишна финансира ало-измамници два пъти за два дни

С още 14 500 лв. се раздели 83-годишната димитровградчанка, която преди 2 дни хвърли на телефонни измамници през терасата си 4000 $ и 1000 лева, оповестиха от полицията.
Пак по схемата за " подпомагане на Министерство на вътрешните работи " старата жена събрала солидната сума в торбичка и съгласно инструкциите на привиден криминалист се разходила с рейс до Хасково. Пачките тя оставила на автобусна спирка на бул. " Съединение ", покрай болничното заведение.
Мошениците усетили, че пенсионерката разполага с още пари. Те траяли да й звънят по мобилния телефон с молба да им " спомага “. Жената отишла в банка и пробвала да изтегли още 8000 лв.. След сигнал от чиновниците до районното ръководство същинските служители на реда съумели да спасят най-малко влога на старицата..
" Съветваме жителите да не се доверяват единствено на телефонни позвънявания. Колкото и разумно и безапелационно да им звучат. Доверието в полицейската институция води до готовността на възрастните хора да бъдат потребни. В това си предпочитание те попадат в излъган сюжет, при който са ощетени с разнообразни суми. Преди да подхващат оставяне или мятане на пари през терасите, дано се посъветват с районния си контрольор или да позвънят на тел.112 ", молиха за следващ път от ОДМВР-Хасково.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР