С осъдителна присъда приключи дело на първа съдебна инстанция срещу

...
С осъдителна присъда приключи дело на първа съдебна инстанция срещу
Коментари Харесай

Шест години затвор за мъжа, пребил и душил до смърт приятелката си в Божурище


С неоправдателна присъда завърши дело на първа правосъдна инстанция против 31-годишния М.Г., притеглен към наказателна отговорност от Софийска окръжна прокуратура за осъществено от него закононарушение по член 124, алинея 1, вр. член 128, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на съзнателно нанесена тежка телесна щета, оповестяват от прокуратурата.

Подсъдимият М.Г. живеел на фамилни начала с В.В. в къща в гр. Божурище дружно с трите ѝ деца. Между двамата постоянно възниквали кавги по разнообразни мотиви. Мъжът ѝ отправял закани вербално и по телефон за кавга. Понякога посягал физически на дамата.

Около 23,00 ч. на 28.12.2021 година подсъдимият и В.В. още веднъж се скарали. Той ѝ нанесъл няколко удара с ръце в региона на тялото и на главата, ритници с крайник, хванал я с ръце през гърлото и я душил. Пострадалата съумяла да се обади по телефона на децата си и да ги осведоми за случилото се.

Първоначално В.В. е усетила мощно главоболие, а по-късно и отчасти обездвижване. Дъщеря ѝ подала сигнал на телефон за незабавни случаи 112. Адресът бил посетен от доктор и полицейски патрул.

С оглед здравословното положение на дамата тя била превозена в болнично заведение. Въпреки подхванатото лекуване, тя умряла.

От направените съдебномедицински експертизи е видно, че повода за гибелта на В.В. е влияние в региона на шията, довело до закрита контузия на артерия с последвал солиден инсулт. Безспорно е открита и причинно-следствената връзка сред нанесената от подсъдимия тежка телесна щета и настъпилата гибел на В.В.

Съдът призна подсъдимия М.Г. за отговорен за осъщественото от него действие и му наложи наказване от 6 години „ отнемане от независимост “ при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в законоустановения период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР