С омраза не се управлява – спортът има нужда от

...
С омраза не се управлява – спортът има нужда от
Коментари Харесай

Кралев: Смятахме, че омразата към ГЕРБ ги сплотява - оказа се, че се мразят помежду си

„ С ненавист не се ръководи – спортът има потребност от грижи, обич и внимание “, споделя депутатът от ГЕРБ
„ На клюки и на ругатни няма по какъв начин да давам отговор, неведнъж го заявих. Всяко изказване на Радостин Василев беше оборено с обстоятелства. Аз съм изцяло спокоен “. Това съобщи в изявление пред Радио Варна някогашният министър на младежта и спорта, а в този момент народен представител от ГЕРБ – Красен Кралев.

Той разяснява подадената в петък оставка на настоящия министър Радостин Василев.

„ За българския спорт това беше един прекрасен ден – най-хубавият ден ще бъде, когато този човек напусне Министерството, тъй като за времето, когато беше там, той разгласи война на целия спорт. Изключително тежко са натискани федерациите, доста от хората се опасяват да приказват, тъй като това може да повлияе на бюджетите им. Федерации и клубове дълго време нямаха пари. С ненавист не може да се ръководи – спортът има потребност от грижи, от обич и внимание, с цел да могат хората да имат естествени условия за подготовка “, разяснява той. Кралев има вяра, че спортът може бързо да се възвърне от шока, който претърпя в последните месеци. „ Мисля, че могат нещата да бъдат възобновени незабавно, откакто този човек напусне поста си. Дано в никакъв случай повече да няма такива опити “, надява се някогашният състезателен министър. 

Красен Кралев разяснява, че футболът е в тежка рецесия от години. „ Много са аргументите, доста са факторите. Имахме създадена стратегия за подкрепяне на детско-юношеския футбол. Докато страната не се трансформира в вложител за децата няма по какъв начин да чакаме резултати. Смятам, че съответните резултати сега са подбудени от психическа рецесия, в която е изпаднал младият ни тим, само че проблемите са надалеч по-дълбоки и съществени “, сподели той.

Кралев акцентира, че спортната инфраструктура постоянно е била приоритет за ГЕРБ.

„ Направихме над 100 спортни обекта, по наше време бяха реконструирани и ремонтирани игрища, зали писти, стадиони. Първо би трябвало да се даде опция на клубовете да влагат в стадионите си, като ги получат за по-дълъг интервал от време. Готови сме с сходен законопроект, който да бъде импортиран. Търсихме места и за народен стадион. Имаме концепция какво би трябвало да се направи за българския спорт. Ако имаме и шанса да получим още веднъж доверието на гласоподавателите, нещата ще бъдат много по-различни “, увери той.

Кралев се притеснява, че всеки ден на ръководство на тази коалиция е гибелен за България.

„ Колкото по-скоро има предварителни избори, толкоз по-добре за българската страна. Всички сме сюрпризирани какъв брой драматизъм имаше в последните дни. Смятахме, че омразата към ГЕРБ сплотява обединението, а то излезе, че към този момент се ненавиждат между тях. Коалицията, която потегли със поръчка за нулева приемливост към корупцията се разпада с взаимни обвинявания в корупция. Страшни неща излизат от взаимните обвинявания сред Има Такъв Народ и Политическа партия, виждаме по какъв начин порочно се е управлявала страната в последните месеци “, разяснява Кралев политическата конюнктура.

„ Истина е, че ние знаехме за част от тези неща, подозирахме ги, само че чак такива потресаващи обвинявания за злоупотреби… Разбра се, че извънредно несериозно ми наподобява бащата на Кирил Петков да има решаваща дума къде би трябвало да минава правата на Автомагистрала „ Струма “ сред Симитли и Кресна. И това през вчерашния ден се удостовери от трети човек. Да приемем, че Гроздан Караджов и Тошко Йорданов са подходили прочувствено, само че през вчерашния ден на съвещанието на Комисията по околна среда и водите вицепремиерът Борислав Сандов в действителност удостовери решаващата роля на Петков-старши за развиването на един от най-важните инфраструктурни планове “, недоумява той.

„ Шуробаджанащината в ръководството е потресаваща, доста неща ще излязат занапред “, предвижда Красен Кралев. 

Политикът от ГЕРБ съобщи, че е засегнат от спокойния метод, по който се разяснява обществено опита да се подкупят депутати на Има Такъв Народ, с цел да могат да поддържат някакъв вид за избавление на това ръководство.

„ Струва ми се, че няма да съумеят, само че самият факт, че към този момент има хора, които си мислят че са си обезпечили депутати от Има Такъв Народ в границите на сегашния парламент, е поразителен и абсурден. Свидетели сме по какъв начин всеки месец се тегли нов заем, нов милиард, първо би трябвало да се види къде изчезнаха тези 9 милиарда, за които доста хора си задаваме въпроси. Аз мисля, че въобще не би трябвало да се гласоподава това актуализиране на бюджета, тъй като нямаме никаква изясненост за метода, по който биват разходвани средствата. Заем след заем се взимат, а действително парите не стигат до хората “, сподели Красен Кралев.

Според Кралев е редно до момента в който нещата не се изяснят да няма актуализация на бюджета.

„ Дори актуализацията да се направи, в случай че парите не престават да не доближават до българите, няма да има смисъл. Просто ще се усилят средствата за корупция в това ръководство. Най-доброто за страната е по най-бързия метод да се отива напред - към предварителни избори. Това е мое мнение, не желая никого да наемам “, акцентира той и напомни, че доста път се е извървял от последните три парламентарни избора, когато всички гледаха да се дистанцират от ГЕРБ.

„ Когато се стигне до възможните избори, първо ще би трябвало да се видят резултатите. После ще се вършат разбори. Аз си мисля, че българският народ прозря защо става въпрос. На страната са е нужна сигурност, непоклатимост и успокоение, подобни аматьорски осъществявания не са здравословни – нито за българската стопанска система, нито за обществено-политическия живот “, съобщи още Красен Кралев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР