С окончателното сключване на и търговско споразумение между ЕС и

...
С окончателното сключване на и търговско споразумение между ЕС и
Коментари Харесай

На Франция не й харесва, че Брюксел говори на английски

С окончателното подписване на и комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Обединеното кралство Европейски Съюз би трябвало да спре да приказва „ на негоден британски “, съобщи министърът по въпросите на Европейски Съюз на Франция Клеман Бон. Вместо това са нужни съответни дейности за усилване на „ “, сподели той пред публицисти, заяви „ Политико “.
„ Ще бъде по-трудно за хората да схванат след Брекзит, че всички ние се придържаме към един вид негоден британски “, сподели Бон. „ Да свикнем още веднъж да приказваме нашите езици! “
Обръщайки се към кореспонденти на френски, Бон сподели, че ЕС-27 е привикнал да работи и да води полемики съвсем извънредно на британски език. " Вярвам, че би трябвало да се измъкнем от това ", сподели той. Подобно на доста национални чиновници, настоящи в Брюксел, самият Бон приказва добре британски.
Английският език от дълго време е главният работен език на Европейски Съюз - изключително откакто последната вълна на разширение притегли длъжностни лица и дипломати от страните от Централна и Източна Европа, които са изучавали езика на Шекспир, а не на Волтер.
Въпреки това мнозина се оплакват, че версията, употребена вътре във „ вселената Брюксел “, се е трансформирала в вид „ Globish “, цялостен с непознати ексцентричности.
Освен Англия, която в този момент е страна отвън Европейски Съюз, има единствено две, относително дребни, членки на Европейски Съюз - и - които към момента показват британския като формален език. И го употребяват дружно с ирландски и малтийски. За всички останали британският е в най-хубавия случай втори език.
Използването на британски език стана толкоз необятно публикувано в Брюксел, че няколко институции поставят подмолни старания за усъвършенстване на разноските или възстановяване на успеваемостта, като дават приоритет единствено на британски формат или прибавят британски към срещи, където в миналото се е употребявал извънредно френски.
 Попзвезди подлагат на критика Лондон за неналичието на безвизово пътешестване в Европейски Съюз Попзвезди подлагат на критика Лондон за неналичието на безвизово пътешестване в Европейски Съюз
В понеделник английското държавно управление упрекна Европейски Съюз за неуспеха да реализира съглашение за безвизово пътешестване за музиканти след Брекзит, с...
Френските чиновници, до най-високото равнище, от дълго време пазят потреблението на своя език в Европейски Съюз.
Бон не се застъпи категорично френския да размени британския след Брекзит. Той обаче сподели, че Европа след Брекзит „ която ще работи единствено на един език и ще комуникира единствено на един език би била неточност “.
Франция ще бъде ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2022 година В подготовка, сподели Бон, Париж ще предприеме „ съответни начинания “ за възстановяване на европейските езици. Това ще включва езиково образование и гарантиране, че институциите на Европейски Съюз са „ доста бдителни “ във връзка с езиковото многообразие в процесите на набиране на личен състав.
„ Това не е борба на една-единствена страна “, сподели Бон. „ Това в действителност е битка за европейското езиково разнообразие. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР