С окончателно решение на ВКС бившият министър на отбраната е

...
С окончателно решение на ВКС бившият министър на отбраната е
Коментари Харесай

ВКС окончателно оправда Николай Ненчев за ремонта на МиГ-29

С дефинитивно решение на Върховен касационен съд някогашният министър на защитата е оневинен по обвиняването за несъблюдение на контракти с съветската компания РСК „ МиГ “ по отношение на ремонта и доставката на аварийни елементи за, оповестиха от Върховен касационен съд. С решение от 10.05.2021 година по наказателото дело против някогашния министър на защитата Николай Ненчев, тричленен състав на Върховния касационен съд оставя в действие въззивното решение от 13.07.2020 година на Софийския апелативен съд.
Мотивите на решението не са обществени, защото делото е с гриф за сигурност.
 Върховният касационен съд се захваща с Николай Ненчев Върховният касационен съд се захваща с Николай Ненчев
Делото против някогашния боен министър Николай Ненчев за самолетите МиГ-29 стигна до Върховния касационен съд, който ще заседава във вторн...
Делото е формирано по касационен митинг против решението на Софийския апелативен съд, с което е доказана напълно присъдата от 02.07.2019 година на Софийския градски съд.
С първоинстанционната присъда подсъдимият Николай Ненчев е приет за невиновен и е оневинен по повдигнатото обвиняване за осъществено закононарушение по работа по член 282, алинея 3 вр. алинея 2 вр. алинея 1 вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс за това, че в качеството му на длъжностно лице, заемащо отговорно служебно състояние – министър на защитата на Република България, не извършил служебни отговорности, произлизащи от Закона за защитата и въоръжените сили на Република България, и от това са настъпили обилни нездравословни последствия за българската войска, като казусът се явява изключително тежък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР