С около 100 лева се очаква да бъдат увеличени заплатите

...
С около 100 лева се очаква да бъдат увеличени заплатите
Коментари Харесай

Вдигат заплатите в армията със стотачка, ама догодина

С към 100 лв. се чака да бъдат увеличени заплатите на военнослужещите в Българска войска с бюджет 2018 година. Това съобщи в Карлово по време на празника на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита вътрешен ред и сигурност в Народното събрание. И държавното управление, и народните представители са единомислещи, че заплатите на военнослужещие би трябвало да бъдат увеличени, съобщи още той. Последните промени в закона дават право на министъра на защитата да дефинира заплатите. Ние ще подкрепим бюджета, който бъде преложен в Народното събрание. Отговороност на министъра еда предложи скица за нарастване на зплатите, съобщи още ген. Попов.

Най-ценното, което имаме в Българската войска, това са хората, ние държим на тях, добави той.

Една част от финансовия запас, който ще се отпусне за персоналния състав на армията, би трябвало да отиде за попълване н свободните места, съобщи ген. Попов. Дали има искащи да постъпят в Българската войска ще забележим след нарастването на заплатите. Ние, политиците, а и цялото общество, би трябвало да гледаме с положително око на армията.

Според командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Пламен Йорданов сега персоналния състав е добре окомплектован. Но все по-често срещаме турдности с набиране на нови бойци. Но на последния банкет, разгласен и сбъднат тази година са били оповестени 300 свободни места. На тях са били назначени едвам 30 нови военнослужещи. 61-ва Стрямска бригада извършва своите задания, съобщи бригаден военачалник Пламен Йорданов. Действително обаче има потребност от нарастване на заплатите. Няма ли положително възнаграждение, няма ли задоволително патриотично, съобщи командиър на 61-ва Стрямска бригада.

Празникът на 61-ва Стрямска бригада бе маркиран с впечатляващ театър " Искри " на Гвардейския състав. Проявата събра стотици жители на площада в Карлово.
 Вдигат заплатите в армията със стотачка, но следващата година  Вдигат заплатите в армията със стотачка, но следващата година  Вдигат заплатите в армията със стотачка, но следващата година  Вдигат заплатите в армията със стотачка, но следващата година  Вдигат заплатите в армията със стотачка, но следващата година  Вдигат заплатите в армията със стотачка, но следващата година  Вдигат заплатите в армията със стотачка, но следващата година
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР