С оглед законовите промени, които настъпиха с приемането на Закона

...
С оглед законовите промени, които настъпиха с приемането на Закона
Коментари Харесай

Изглежда ще е по-скъпо сам да пазиш имуществото си, отколкото да ти го пази друг

С оглед законовите промени, които настъпиха с приемането на Закона за частната охранителна активност, към този момент има предложение от страна на Министерския съвет какъв брой ще коства лицензът за другите типове защита. Предложението касае смяна на цена номер 4 за таксите, които се събират в системата на Министерство на вътрешните работи по Закона за държавните такси.
Съгласно предлагането, лиценз за персонална защита на физически лица ще получават тези компании, които дадат 6000 лв., в случай че се касае за цяла България. Ако ще бъдат защитавани хора единствено в избрана област, таксата е 1600 лв..
За защита на имущество пък таксата е 1500 лв. за цяла България и 500 лв. за територията на единствено една съответна област. Същите са цените за лиценз за сигнално-охранителна активност. Специализирани колета и товари ще може да охранява всеки, който заплати 6000 лв. за територията на цялата страна и 1600 лв. единствено за една област.
Що се отнася за самоохрана на имущество по член 2, алинея 3 от Закона за частната охранителна активност т.е. защита, която се обезпечава не от профилирана компания, от подзвено на юридическо лице, то лицензът за територията на цялата страна е по-скъп – 2000 лв.. Иначе за обособена територия цената отново е същата като при защита на имущество от профилирана компания – 500 лв..
Лицензът за защита на заведения, нощни заведения, игрални и компютърни зали ще коства 1000 лв. за територията на цяла България и 500 лв. за единствено една област. Същите са цените и за защита на урбанизирани територии. Охраната на мероприятия за цяла България ще се лицензира против 3000 лв., а за единствено една област – против 500 лв..
Дубликат на който и да е лиценз ще коства 150 лв., също толкоз ще е допълнението на лиценза.
Към момента всички посочени цени са оферти и минават през публично разискване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР