С оглед войната в Украйна и забавянето на законодателните промени

...
С оглед войната в Украйна и забавянето на законодателните промени
Коментари Харесай

”Продължаваме промяната” искат предоговаряне на Плана за удължаване на работата на Мариците

" С оглед войната в Украйна и забавянето на законодателните промени и вложенията в бранш " Енергетика " Министерският съвет да организира диалог с Европейската комисия за разсрочване на договореностите по Плана за възобновяване и резистентност. Правим го за гарантиране на енергийната сигурност на района. Като втора точка сме записали да бъдат контрактувани оптимално положителни условия за България в бранш " Енергетика ", показа предлагането той.

Инструмент по проекта Repower EU, създаден неотдавна, давал опция за такова предоговаряне, оптимисти са от партията на Петков и Василев.

Васил Стефанов, депутат от " Промяната " пък засегна и тематиката с природния газ и попита - за какво " Булгаргаз ", а не " Булгартрансгаз " е подписала контракт с турската страна за доставка на синьо гориво.

" Булгартрансгаз " е междусистемният оператор и дава отговор за газовата мрежа на страната, а " Булгаргаз " е комерсиалното сдружение, което договаря и търгува с съответни количества. Означава ли това, че " Българгаз " е постигнала необявена сделка за доставка на газ за 12 години? Какво се случи с търга за доставки на природен газ за 2023 година, резултатите от който трябваше да бъдат оповестени през декември 2022, а още не са? ", насочи индиректно въпрос към служебния енергиен министър депутатът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР