С оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите,

...
С оглед стриктното спазване на принципа за разделение на властите,
Коментари Харесай

Прокуратурата: Преустановяваме всякакви контакти с президентството

С оглед прецизното съблюдаване на правилото за разделяне на управляващите, основният прокурор на Република България Иван Гешев декларира, че Прокуратурата прекратява всевъзможни контакти с президентството, с изключение на формалната писмена преписка, до изговаряне на Конституционния съд по дело №1/2020 година за предоставяне на наложително пояснение на наредбата на член 103 от Конституцията на Република България. Това оповестиха от прокуратурата.

Мотив за това решение е и нуждата да се избегнат всевъзможни подозрения и опити за въздействие над институцията, споделят още от там.

Прокуратурата огласи ЗАПИСИ от СРС-та с президента Радев

Разследване, при което са употребявани специфични разследващи средства (СРС) и е записан диалог сред командира на Военно-въздушните сили (ВВС) ген.-майор Цанко Стойков и президента Румен Радев , е станало причина основният прокурор Иван Гешев да се обърне към Конституционния съд (КС).

БЛИЦ напомня, че в понеделник Гешев изиска пояснение на текст от конституцията, който визира имунитета на президента против наказателно гонене .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР