С оглед на защитата на Европейския съюз и украинските бежанци

...
С оглед на защитата на Европейския съюз и украинските бежанци
Коментари Харесай

Европол разполага екипи за идентифициране на терористи, опитващи да влязат в ЕС

С оглед на отбраната на Европейския съюз и украинските бежанци от незаконни закани , Европол разположи оперативни екипи в европейските страни на фронтовата линия, прилежащи на Украйна, в границите на отговора на Агенцията на продължаващия спор в Украйна, с цел да разпознават нарушители и терористи , които се пробват да влязат в Европейски Съюз посредством бежанския поток и " да употребяват обстановката ".

По искане на тези страни Европол към този момент разполага с оперативни екипи в Литва, Полша, Румъния, Словакия и Молдова , като идното разполагане е планувано в Унгария .

Тези екипи, формирани от експерти на Европол и гост-офицери, подкрепят националните управляващи с вторични инспекции за сигурност и следствия по външните европейски граници , с цел да разпознават нарушители и терористи, които се пробват да влязат в Европейски Съюз в бежанския поток и да употребяват обстановката.
 Роберта Мецола отпътува за Киев
Роберта Мецола отпътува за Киев

Според нея е значимо Екологичен потенциал да поддържа устрема на Украйна към Европейски Съюз

Тези оперативни екипи също по този начин събират информация на място, която се употребява за създаване на оценки на незаконната опасност на европейско равнище и за подкрепяне на следствията.

Тези вторични инспекции за сигурност са значим инструмент за ръководство на огромния приток на бежанци , бягащи от Украйна. Европол към този момент е направил такава услуга по искане на държавите-членки на Европейски Съюз в миграционните горещи точки в Средиземно море от 2016 година

Това добавя интензивният ангажимент на Европол с украинските правоприлагащи органи посредством украинския офицер за връзка, присъстващ в централата на Европол в Холандия.

Цялата тази активност по събиране на разследваща информация разрешава на Европол да планува развиването и да координира оперативните действия с държавите-членки на Европейски Съюз, с цел да отговори на дейностите на незаконни групи, които се стремят да се възползват от войната в Украйна.
 Над 650 000 украински бежанци са влезнали в Румъния
Над 650 000 украински бежанци са влезнали в Румъния

Над 80 000 украински бежанци са останали в Румъния, от които повече от 30% са деца и непълнолетни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР