С оглед на ситуацията мисля, че всичко възможно, което може

...
С оглед на ситуацията мисля, че всичко възможно, което може
Коментари Харесай

Енергийният министър: Мораториумът дава въздух и възможност за решения

С оглед на обстановката мисля, че всичко допустимо, което може да се направи в рационални граници е взето като мярка. Постига се естествен баланс и връзката с бизнеса ще продължи. Това съобщи енергийният министър Александър Николов пред Българска национална телевизия. 

По думите му има бизнеси, които сносно и дълготрайно са възнамерявали разноските си за електрическа енергия. Другото нещо, което се разисква като средносрочна и дълготрайна е олекотяване за процедури за мощности за лично употребява. Причината да има таван на помощите е доста елементарна - би трябвало да има прогнозируемост в бюджета и подсигурява детайл на заинтригуваност от самите бизнеси, изясни Николов. 

Той уточни, че цените на електрическа енергия се трансформират доста бързо, а тази заран са към 700 лв. на мегаватчас. В момента в целия район до Унгария цената релативно идентична и такава ще бъде, акцентира енергийният министър. Колкото и да се приказва, че системата на електроенергийния пазар на България е нестабилна, това изобщо не е по този начин, увери Александър Николов. 
Помощите от страната поради скъпия ток стават разнообразни
За 4 месеца напред т.е. до края на март 2022 година ще бъде обособен общ запас от над 1,5 милиарда лв. държавна помощ поради високите паз...
Прочети повече
" Всичко, което е допустимо като принадлежности за помощ се обмисля, само че няма крайна мярка. Ще продължим да приказваме с всички, с цел да може всички оптимални решения, които се взимат, да бъдат ефикасни и с нужния баланс ", посочи Николов. 

Той няма да разяснява дейностите на Народното събрание за мораториума за цените на тока, водата и парното. взимат се решения съгласно това по какъв начин те решат да се работи, а ние от изпълнителната власт сме длъжни да се съобразим с решенията на законодателния орган, сподели Николов. 

Според него не е чак толкоз огромен проблем, а енергийната система е най-дългосрочната част за обмисляне. Всяко едно решение би трябвало да се гледа с вероятност в период от 10 години, добави Александър Николов. 

Това, което обмисля държавното управление е по какъв начин да се понижи тежестта допустимо и най-бързо за жителите, което ще подкрепи косвено бизнеса. Ако се гледа на чисто корпоративен принцип, " Топлофикация София " е покрай механически банкрут, само че не значи, че сдружението ще спре да действа. Крайно време е да се вземат ограничения от всички страни, в това число БЕХ, Столична община. Изготвен е разбор за вероятните стъпки и това, което би трябвало да създадем е да останем в продуктивна връзка, с цел да може сдружението да си стъпи на крайници, акцентира Николов и увери, че няма да има проблем за потребителите. 

За Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2 Николов уточни, че би трябвало да се приказва във формат на насъбрани задължения. През актуалната година финансовите резултати ще са по-добри, а техническото действие на предприятието е доста добре и подкрепя системата, с цел да няма недостиг на електрическа енергия. Това не значи, че дълготрайно предприятието на следва да усъвършенства активността си, сподели Николов. 
Кой е Александър Николов, новият министър на енергетиката
За министър на енергетиката в проектокабинета на Кирил Петков беше препоръчан Александър Николов, някогашен длъжностен заместник-министър на ен...
Прочети повече
Той се надява, когато рецесията поотмине да се навлязат в елементи и да се усъвършенстват разноските на Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2. С екипа на Министерство на енергетиката ще подготвим одитни комитети, с които ще прегледаме финансовите резултати и елементи. Няма никаква разумна причина и Александър Николов не може да откри връзка сред футбол и енергетика. Ако се подкрепя какъвто и да било спорт, не може да е за сметка на други, сподели още той. 

Според министъра, откогато Топлоелектрическа централа 2 принудително е заставен да спонсорира активност, неприсъща за него, спирането на контракта сред Топлоелектрическа централа " Марица Изток " 2 и ФК " Берое " се отсрочва поради всенародната местна обич. Клубът и все още разполага с избрани активи и в случай че е толкоз скъп, нямаше да има проблем да има притежател, сподели Николов. 

" Изкуствените патерици, които се слагат от страната, би трябвало да изчезнат оптимално бързо ", настоя Александър Николов. 

Във връзка със Закона за енергетиката и измененията, които се плануват, Николов уточни, че за измененията в състава на КЕВР е отговорност на народните представители. Има потребност от корекция и смяна на някои текстове от закона, с цел да може системата да действа добре законът. Който и да е ръководител на КЕВР, ще може да работи продуктивно на експертно равнище, чака Александър Николов. 

Още:

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР