С оглед на нарастващия брой електрически превозни средства по пътищата,

...
С оглед на нарастващия брой електрически превозни средства по пътищата,
Коментари Харесай

АББ представя първата високомощна 350 kW зарядна станция за електромобили


С оглед на възходящия брой електрически транспортни средства по пътищата, търсенето в международен мащаб за мощни и енергийно ефикасни зарядни станции за електрически автомобили се покачва непрестанно. По време на ревюто в Хановер АББ показа публично най-новото си решение за зареждане на електрически автомобили – зарядната станция Terra HP, първият артикул с мощ 350 kW на пазара. Времето за зареждане за пробег от 200 км е единствено осем минути.

Идеално пригодена за потребление в зоните за отдих на автомагистрали и бензиностанции, Terra HP има потенциала да зарежда напрегнато от 400 V до 800 V при цялостна мощ.

Добавянето на динамична DC технология за шерване на зареждането разрешава двужилната зарядна система да зарежда по едно и също време два електрическия автомобил с до 350 kW, като в същото време усъвършенства наличната мрежова връзка и доставката на зареждане до двете транспортни средства.

Коментирайки формалното показване на продукта, Франк Мулон, началник на световното бизнес направление на АББ за зареждане на електрически автомобили, съобщи: „ Ние сме ангажирани да поддържаме разрастването на зарядните системи за електрически автомобили по целия свят, с цел да вървим към все по-чисти среди. Създаването на новаторски, високоусъвършенствани и енергийно ефикасни решения, които са мащабируеми за разширение и дават отговор на потребностите на нашите клиенти, е в сърцето на философията на АББ.”

За операторите на зарядни станции Terra HP дава платформата ABB Ability™ Свързани услуги, която предлага разширена функционалност, в това число опцията зарядните станции да се свързват елементарно с бек офиси, платформи за заплащане или интелигентни енергийни системи. Най-важното обаче е опцията за отдалечена диагностика, която минимизира времето за ремонтни работи, софтуерни актуализации и спешното спиране. Това от своя страна води до по-ниски експлоатационните разноски.

Terra HP обезпечава няколко спомагателни преимущества за потребителите, включително подсъзнателен и елементарен за потребление тъчскрийн екран, както и многочислени способи на заплащане.

АББ дава зарядни решения като част от своя блян да разпространява устойчивата подвижност от 2010 година насам, и е продала над 6 500 свързани с облак бързи зарядни станции на непрекъснат ток за пътнически коли и търговски транспортни средства в целия свят.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР