С офортите на Рембранд бе поставено днес началото на новата

...
С офортите на Рембранд бе поставено днес началото на новата
Коментари Харесай

С офортите на Рембранд започва нова образователна програма във Варна

С офортите на Рембранд бе сложено през днешния ден началото на новата просветителна стратегия " Часове по изкуство в Галерията " на Градската художествена изложба във Варна. Партньори по плана са Националното учебно заведение по изкуствата (НУИ) " Добри Христов ", отдел " Изкуство " на Регионалната библиотека и читалище " Просвета-1927 ".

" В залите на Галерията са подредени факсимилета на 100 офорта на великия нидерландски художник и гравьор ", изясни художественият оформител Дарина Христова.

Тя посочи, че сбирката с оригиналите принадлежи на Държавния музей за изящни изкуства " Пушкин " в Москва. Културната институция има 434 отпечатъка от 255 офорта на Рембранд.

Цялото графично творчество на нидерландския създател наброява към 300 офорта в жанровете на портрета, автопортрета, фигуралната комбинация, пейзажа, библейските претекстове, натюрморта.

Първи в модула " Гледай, рисувай, учи " на новата просветителна самодейност на Галерията през днешния ден се включиха единадесетокласниците от НУИ.

Учителят по графика Георги Кенаров посочи, че младежите са от компетентност " Изящни изкуства " и учат графика и живопис. Той означи, че креативната задача на учениците е да прерисуват графично произведение от сбирката факсимилета и да създадат разбор на главните изразни средства - линия, щрих, леке.

В новата стратегия на Галерията може да се включи всеки обожател на изобразителното изкуство, без значение от възрастта. Заниманията ще се организират до 29 март, от вторник до петък, от 10:00 до 16:00 часа.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР