С официални чествания и тържества в цялата страна днес отбелязваме

...
С официални чествания и тържества в цялата страна днес отбелязваме
Коментари Харесай

Честваме Националния празник Трети март, хиляди се стекоха на връх Шипка

С публични празнувания и тържества в цялата страна д нес означаваме Националния празник - 3 март, денят, в който честваме 146 години от Освобождението на България от османско господство. Основните празненства ще бъдат в столицата, а празнувания ще има във всички градове в страната.

Церемония по издигането на националното знаме във връзка 3 март, на който честваме 146-ата годишнина от Освобождението на България, се състоя пред паметника на Незнайния боец в София , съобщи Българска телеграфна агенция.

Присъстваха министър-председателят Николай Денков, вицепремиерът Мария Габриел, министри от кабинета, кметът на София Васил Терзиев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представители на дипломатически задачи, на вероизповеданията у нас, жители. Сред присъстващите на церемонията бяха и представители на политически сили. 

При осъществяването на националния химн от Гвардейския внушителен духов оркестър беше създаден салют от двайсет артилерийски залпа.

Премиерът Денков и вицепремиерът Габриел отдадоха респект пред паметта на починалите за свободата на България.

В церемонията участваха представителни формирования на Националната гвардейска част.

Годишнината беше маркирана тържествено на историческия връх Шипка . Хиляди хора от цялата страна се изкачиха до Паметника на свободата, с цел да почетат паметта на починалите. Президентът Румен Радев и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков бяха измежду формалните посетители на честванията на Националния си празник - 3 март и 146-ата годишнина от Освобождението на връх Шипка.

Председателят на Народното събрание и народни представители ще участват в София на Тържествената заря-проверка в 18.30 часа на площад „ Цар Освободител “.

Военнослужещите от Българската войска ще вземат участие в отбелязването на Националния празник на Република България 3 март в цялата страна. В тържествените прояви в София ще вземат участие заместник-министърът на защитата Станимир Георгиев и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

От 18.30 ч. на площад „ Народно заседание “ ще се състои тържествена инспекция (заря). В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част, както и военнослужещи от Съвместното командване на силите.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР