С официална церемония по първа копка в Пловдив, в района

...
С официална церемония по първа копка в Пловдив, в района
Коментари Харесай

БНБ строи касов център в Пловдив

С публична гала по " първа копка " в Пловдив, в региона на Скобелева майка, стартира построяването на нов касов център на Българската национална банка /БНБ/. Началото на строителството сложиха кметът на Пловдив Иван Тотев и шефът на Българска народна банка Димитър Радев.

Касовият център в Пловдив ще дава отговор на актуалните интернационалните условия, от позиция на сигурност и на надеждност. Там ще се правят функционалности по събиране, предпазване и превозване на пари /банкноти и монети/ и ще обслужва клиенти от цяла Южна България. В него ще работят сред 150 - 200 чиновници. Преди години сходен център е построен в София, сподели шефът на Българска народна банка.

Пряката инвестиция по построяването на касовият център е към 14 милиона лв..

Очаква се строителството да завърши до една година. Настоящата постройка на Българска народна банка в центъра на Пловдив е дарена на общината в подмяна на терена за построяването на касовия център. Това стана през 2013 година, когато пловдивският Общински съвет реши да подари на банката парцел до Скобелева майка на повърхност 6,5 дка, против което Общината да придобие собствеността върху издигнатата през 1908 година постройка на Българска народна банка на ул. " Райко Даскалов ", сложила началото на модерния Пловдив.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР