С очакването не само на новата година, но и на

...
С очакването не само на новата година, но и на
Коментари Харесай

9 тенденции в подбора на кадри, които ще вземат превес през 2020 година

С упованието освен на новата година, само че и на новото десетилетие, най-стратегическите ориентираните компании търсят способи да останат конкурентоспособни в непрестанно изменящата се работна среда. В последна сметка доста аспекти от професионалната сфера се трансформират, защото нови генерации стартират кариерите си, оповестява Businessinsider. От това кои претенденти за най-хубави резултати ще дават приоритет при търсенето на работа до ефикасни тактики - ето и новостите, които водачите предсказват, че ще трансформират трендовете в наемането на работа през 2020 година:

1. Технологиите ще усъвършенстват опита на претендента

Както всеки шеф на компания схваща, незабавно щом стигнете до званието „ управител “ пред името си, част от ежедневната ви работа е да интервюирате евентуални чиновници. Макар и значим, това може да бъде отнемащ време развой, изключително когато в същото време би трябвало да изпълнявате и останалите си отговорности.

Гледайки напред, Джеф Бергер, основен изпълнителен шеф и създател на Talent, Inc., предвижда прогрес в нововъведенията в цифровия бранш за набиране на личен състав, като изясни, че AI и маркетинга, ориентирани към технологиите, ще опростят процеса. Поради това работодателите ще имат повече време да се съсредоточат върху човешката страна в наемането.

По думите му тези софтуерните достижения, като чатбот, ще разрешат на претендентите да бъдат по-добре осведомени по отношение на опциите за работа и подготовката, която би трябвало да имат, с цел да съумеят да стигнат до нея.

2. Акцент върху чиновниците с креативен хрумвания

Според Бергер работодателите са изправени пред световна бездна в уменията, която се прави оценка на 8,5 трилиона $ неосъществена икономическа продукция. Накратко, това значи, че тези претенденти, които показват предпочитание и дарба да порастват и да се приспособяват към новите провокации на работното място, ще имат приоритет пред останалите.

" Акцентът ще бъде подложен върху наемането на чиновници, които могат да разработят креативен решения, с цел да реализиран задачите си или да имат това, което е известно като " висок капацитет ", споделя Бергер.

3. Ще има по-голям акцент върху компенсациите над заплащането

Всеки се интересува какъв брой нули са в края на заплатата му, само че парите може да не са най-големият тласък за някои експерти.

Както експертът по индустриално-организационна логика на психиката и специалист на работното място доктор Ейми Купър Хаким предвижда, че възходът на здравното обезпечаване, неограничените политики за ваканции и благоприятни условия за работа от у дома могат бъдат спомагателен тласък с изключение на заплатата в идващите години.

" Компаниите знаят това и структурират своите пакети като включват повече преимущества, с цел да привлекат " верния " чиновник за позицията ", споделя тя. " Набирането на личен състав е по-готово от всеки път да се съгласи на нетрадиционни условия на работа, с цел да притегли и задържи най-хубавия човек за ролята ".

4. Акцент върху многообразието на работното място

През миналото десетилетие разнообразието на работното място зае челно място във връзка с целите. Тази наклонност единствено ще продължи и в случай че попитате Рони Зехави, изпълнителен шеф на Hibob, тя ще бъде по-важна от всеки път.

" Отделите по фирмите ще бъдат " натоварени " с екипи, които включват необятен набор от хора с разнородни гении и генезис и в последна сметка ще обединят светлите мозъци от разнообразни генерации, с цел да работят дружно и сплотено ", споделя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР