С обявяването на края на мобилизацията след около две седмици

...
С обявяването на края на мобилизацията след около две седмици
Коментари Харесай

ISW: Краят на мобилизацията на Путин съвпада с есенния набор от новобранци

С оповестяването на края на мобилизацията след " към две седмици " Владимир Путин евентуално желае да освободи бюрократичната машина , която би трябвало да поеме постоянния есенен набор от новобранци. Очаква се кампанията да стартира от 1 ноември.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

Анализаторите показват, че на 14 октомври диктаторът е декларирал пред публицисти, че " не се възнамерява нищо в допълнение " и че " частичната готовност е съвсем завършила ".
 Путин: Частичната готовност завършва след две седмици
Путин: Частичната готовност завършва след две седмици

Вече са мобилизирани 222 000 от почти 300 000 души

В същото време ISW показва, че на 30 септември водачът на Кремъл е съобщил, че постоянната есенна военна тегоба в Русия ще бъде отсрочена от 1 октомври за 1 ноември.

Той прави това, тъй като " частичната " готовност натоварва бюрокрацията на съветските военни комисариати, които управляват шестмесечния цикъл на наборната работа.

" Затова Путин евентуално би трябвало да спре или приключи " частичната " готовност, с цел да освободи бюрократични запаси за наборна работа ", изясняват специалистите.
 Путин предизвестява за световна злополука, в случай че войски на НАТО и Русия се сблъскат
Путин предизвестява за световна злополука, в случай че войски на НАТО и Русия се сблъскат

Путин твърди, че не съжалява за нахлуването в Украйна

Институтът за проучване на войната разкрива също, че съветският президент е наредил да бъдат призовани 120 000 новобранци.

Путин даже призна, че е хвърлил неподготвени мобилизатори в борба.

Той съобщи, че 35 000 от към този момент са в съветски военни елементи , а 16 000 са в елементи, " изпълняващи бойни задания ".

Путин дори разказа тяхното " образование ":
5-10 дни " главно образование ", 5-15 дни образование в бойни елементи, следващия стадий - непосредствено с войските, участващи в бойни интервенции.
" Това изказване удостоверява десетки непотвърдени сведения за необучени, невъоръжени и изцяло неподготвени хора, които са изпратени небрежно на фронтовата линия, където някои от тях към този момент са се предали на украинските сили, а други са били убити ", пишат анализаторите.
 Путин и Милошевич копаят една и съща кървава вадичка
Путин и Милошевич копаят една и съща кървава вадичка

Приликите сред сръбската и съветската войни са на първо място идеологически. Путин и Милшевич - двамата наследници на две някогашни империи, разпалиха национализма и издигнаха на фундамент възприятията на оскърбление и възмездие

ISW акцентира, че даже 10-дневното образование, което мобилизираният личен състав може да получи, не се е състояло в действителна бойна подготовка за множеството елементи.

Същевременно по неофициални данни мъжете от някои елементи са се мотаели по полигоните без командири, храна и заслон в продължение на няколко дни, преди да бъдат изпратени в Украйна.

Институтът за проучване на войната прибавя, че доста съветски инструктори и офицери, които биха могли да образоват новите бойци, са били ранени или убити в Украйна още преди началото на мобилизацията.

Освен това полигоните в Руската федерация не са окомплектовани с личен състав и този проблем ще се резервира до есенния цикъл на наборната работа.

Путин разгласи на 21 септември.

Според калкулации на съветски канал в " Телеграм ", оповестени от Би Би Си, до момента след 21 септември, с цел да избегнат мобилизацията. В началото напускането на Русия беше гладко, само че по-късно за напредването към граничните пунктове, а на самите Граничен контролно-пропусквателен пункт и там бяха връчвани повиквателни на мъжете, подлежащи на готовност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР