С обвинителен акт Районна прокуратура – Монтана предаде на съд

...
С обвинителен акт Районна прокуратура – Монтана предаде на съд
Коментари Харесай

Изправят пред съда родители от Монтанско, не полагали грижи за 6-те си деца

С обвинителен акт Районна прокуратура – Монтана съобщи на съд родители, упрекнати в това, че не се грижили задоволително добре за децата си.
На 7 септември в Отдел „ Закрила на детето ” при Дирекция „ Социално подкрепяне ” в Лом бил получен сигнал по отношение на неглижиране на потребностите на детето М.А. от страна на родителите К.Г. и А.А.
По случая била осъществена инспекция на адрес в село Крива бара от чиновниците на институцията. На мястото били открити сами и без родителска грижа пет малолетни деца, а шестото съумяло да избяга и не се намирало в парцела. По данни на децата, родителите им били на работа.
В жилището липсвала хигиена, децата имали занемарен външен тип. При осъществения оглед на едното от тях - М.А., били открити пострадвания по лицето и ръката.
Незабавно бил подаден сигнал на телефон за незабавни случаи 112.
Не след дълго в жилището се завърнали родителите, които още с идването си показали жестоко и нападателно държане по отношение на чиновниците от отдел „ Закрила на детето ”, отправили към тях закани и закани за разпра. Отказали достъп на детето М.А. до медицински грижи.
Впоследствие, след интервенция на органите на Министерство на вътрешните работи, децата били изведени от жилището и със заповед на шефа на Социалните са настанени отвън фамилна среда.
По делото е назначена и направена съдебномедицинска експертиза на малолетната М.А. От заключението е видно, че момичето получило разнообразни пострадвания по лицето, подувания в региона на китката и предмишницата. Рентгеновото проучване е открило данни за остарели увреждания, в това число строшаване на костите.
К.Г. и А.А. са били привлечени към наказателна отговорност за това, че като родители оставили малолетните си деца без контрол и задоволително грижа, с което основали заплаха за тяхното физическо, духовно и морално развиване. Вследствие на незаконното им действие на малолетната М.А. е била породена междинна телесна щета, довела до трайно усложнение в придвижването на ръката.
Предстои делото да продължи в съда.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР