С обвинителен акт на ТО Провадия при Районна прокуратура -

...
С обвинителен акт на ТО Провадия при Районна прокуратура -
Коментари Харесай

Мъж отива на съд за закана за убийство, отправена към съсед, и незаконно притежавана ловна пушка

С обвинителен акт на Търговско отделение Провадия при Районна прокуратура - Варна 63-годишният Н.Ф. отива на съд за две закононарушения - по чл.144, ал.3 по отношение на ал.1 от Наказателен кодекс и по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс. Мъжът се заканил с ликвидиране на собствен комшия в село Славейково, насочвайки нелегално притежавана ловна пушка към него и отправяйки вербални закани, като по този начин провокирал състоятелен боязън у пострадалия.

На 15 юни 2021 година, потърпевшият мъж и неговата жена се намирали в двора на къщата си в село Славейково. Те вечеряли и слушали музика през тонколона. Около 23:30 часа Н.Ф. се доближил до оградата на своите съседи, без да споделя нищо той хвърлил камък по тонколоната и я уцелил. След това влезнал в двора и насочил пушка към притежателя на парцела, като отправил към него и закани за ликвидиране. Обвиняемият опитал да удари с приклада на пушката своя комшия, само че не съумял и напуснал дома му.

При последвала полицейска инспекция било открито, че 62-годишният тогава мъж държал огнестрелно оръжие – ловна пушка, и 39 броя ловни патрони, подобаващи за нея, както и две неогнестрелни оръжия – газов револвер и въздушна пушка. Установено било също, че мъжът не има съответно позволение за владеене или предпазване на сходни оръжия.

Предстои делото против 63-годишния обвинен да бъде планувано за разглеждане в Провадийския областен съд. Ако бъде приет за отговорен той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ до шест години за заканата с ликвидиране и наказване „ отнемане от независимост “ от две до осем години за закононарушението по член 339, алинея 1 от Наказателен кодекс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР