С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Добрич 43-годишният Д.К.,

...
С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Добрич 43-годишният Д.К.,
Коментари Харесай

Съдят мъж, извършил кражба и изтеглил близо 6000 лева от чужда банкова карта

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Добрич 43-годишният Д.К., който при изискванията на рисков рецидив направил кражба от частен дом, и при изискванията на продължавано закононарушение употребявал непозната банкова карта без единодушието на притежателя й и изтеглил забележителна сума пари, ще бъде съден.

Той е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.196, ал.1, т.1 по отношение на чл.194, ал.1 по отношение на чл.29, ал.1., писмен знак „ А “ и писмен знак „ Б “, както и за закононарушение по член 249, ал.1 по отношение на чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс.

На 8 август 2021 година Д.К. се промъкнал в къща, намираща се в град Добрич, влезнал в нея през незаключена входна врата и лишил разнообразни движимости – четири мобилни телефона, таблет, калъфче с документи, както и две банкови карти, към една от които имало залепена записка с ПИН кода й. След това несмущаван от никого обвиненият напуснал дома на потърпевшите мъж и жена.

Имайки у себе си банкова карта с код, 43-годишният мъж решил незабавно да я употребява и да изтегли пари от нея. За времето от 06:40 часа до 11:10 часа на 8 август 2021 година, в три обитаеми места –Добрич, Варна и с. Стожер, Д.К. употребявал общо 25 пъти дебитна карта, като съумял да изтегли от нея сумата от 5851,49 лв. без знанието и разрешението на нейния притежател.

Обвиняемият по случая е престъпно проявен и е осъждан. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Добричкия областен съд. Ако бъде приет за отговорен за осъществената кражба, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от две до 10 години, а за потреблението на непознат платежен инструмент може да бъде осъден с „ отнемане от независимост “ за период от две до осем години, както и санкция до двойния размер на получената сума.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР