С община Брезово работим в екип вече повече от година

...
С община Брезово работим в екип вече повече от година
Коментари Харесай

Каназирева: Когато местната власт и държавата работят в екип...

С община Брезово работим в екип към този момент повече от година и успяхме да решим едни от най-сериозните проблеми, свързани с пътната инфраструктура и водоснабдяването на обитаемоте места. Това съобщи лидерът на листата на Политическа партия ГЕРБ-СДС от гражданската квота Дани Каназирева при визитата си в село Пъдарско, където поради съществуването на натурален уран в питейната вода е построен нов тръбопровод. Тя бе съпроводена от претендента за депутат Младен Шишков. Посрещнаха ги кметът на общината Христо Енков и Мария Вълева, кмет на село Пъдарско.



„ Новият тръбопровод в селото взема решение дълготрайно казуса с качеството на питейната вода. Новата мрежа е с дължина 1,6 км и зарежда Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец, което е на територията на община Раковски. Най-важното е, когато има проблем, да се откри бързо и дейно решение. В случая се сплотиха две общини, а Областна администрация придвижи бързо документите. Проектирането, материалите и финансирането на водопровода са от страна на държавното сдружение ВиК “, разяснява Каназирева.

Кметът на общината Христо Енков заяви, че са направени всички нужни проби за качеството на водата и към този момент има мнение от РЗИ за нейната валидност.

„ Жителите на Пъдарско с години чакаха решение на казуса с питейната вода. С общи старания и в действителност с помощта на положителната връзка с ВиК и Областна администрация, намерихме решението “, добави той.

От своя страна кметът на Пъдарско Мария Вълева благодари за бързия метод, по който бе позволен казусът.



„ Хората към този момент могат да бъдат изцяло спокойни, че водата е годна за пиянство. Доказахте, че когато се стиковат нещата от всички инстанции, може да се извърши нещо потребно за елементарните хора. Не забравяйте и когато станете народни представители, че в дребните обитаеми места има доста проблеми за разрешаване, добави Вълева.

Кандидатът за народен представител Младен Шишков, който беше част и от 44 Народно заседание, съобщи че в негово лице те ще имат цялостна поддръжка и че ще продължи да работи за района както и до момента.

Кметът Енков уточни, че с бързи темпове върви ремонтът на пътя сред Раковски и Брезово, също чакан от жителите на общината. Участъкът е част от републиканския пътна мрежа и свързва Пловдив с курорта Павел баня, а община Брезово има капацитет и хрумвания за развиване на туризма.



През 2020 година с отпуснатите средства от страната е осъществена рехабилитация на улична мрежа в гр. Брезово, с. Борец, с. Чоба и с. Пъдарско.

Одобрени са и планови оферти за ремонт на НЧ " Отец Паисий -1876 година “, където към този момент се работи, на спортно игрище в двора на СУ „ Хр. Смирненски “ и ПГ „ Златю Бояджиев “.

„ Ще продължим да работим дружно с локалната власт. Дала съм дума на хората и без значение къде и на каква позиция ще бъда, ще направя всичко допустимо да бъдат решени. Предстои да се решат още значими проблеми свързани с ВиК инфраструктурата в общината. В село Зелениково има потребност от замяна на двата основни водопроводи, които са амортизирани, с чести повреди и високи загуби на вода. Сезонен дефицит на вода има от години и в село Свежен, което е туристически обект и архитектурен резерват. В близкото село Розовец също е необходим нов питеен източник, заради дефицита на вода, сподели лидерът на листата на ГЕРБ-СДС в региона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР