С обща снимка пред народния театър Иван Вазов в София

...
С обща снимка пред народния театър Иван Вазов в София
Коментари Харесай

Посланици се снимаха пред Народния театър в подкрепа на Киев, протест пред руското посолство

С обща фотография пред националния спектакъл " Иван Вазов " в София представители на дипломатическия корпус у нас показаха взаимност с Украйна в деня, в който се навършва година от началото съветската експанзия. 

В общата фотография се включиха изпълнителният заместник-председател на Европейската комисия Валдис Домбровскис, ръководителят на представителството на Европейска комисия у нас Цветан Кюланов и служебният министър на външните работи Николай Милков.

Пред съветското посолство в София пък се събраха протестиращи, с цел да изразят солидарността си с украинския народ и да осъдят съветската експанзия.

Първата годишнина от съветската инвазия в Украйна ще бъде маркирана и довечера с митинги и шествия в София и други градове на България, измежду които Велико Търново, Пловдив, Русе, Варна, Стара Загора и други Събитието е под наслов: " Не на руzкия гнет България е с Украйна! "

Шествието в София стартира в 19 ч. пред президентството, а мястото е определено в символ на неодобрение от политиката на президента Румен Радев, който " избрал да работи против ползите на България като пълновръстен член на европейското семейство ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР