С общ кандидатура за кмет на Пловдив ще се явят

...
С общ кандидатура за кмет на Пловдив ще се явят
Коментари Харесай

ПП и ДБ с общ кандидатура за кмет на Пловдив на местните избори през есента

С общ кандидатура за кмет на Пловдив ще се явят на кметските избори през есента " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Новината оповестиха пред Дарик Пловдив депутатът от Политическа партия Росен Костурков и общинският консултант от Демократична България Владимир Славенски.

В момента от двете партии събират и разискват оферти за съответни номинации, само че крайното решение кой ще ги съставлява в борбата за кметския стол на втория град по величина ще се вземе след предварителните парламентарни избори на 2 април.

Не е изключено това да не е партийна фигура, акцентира Костурков, а Славенски удостовери, че от Политическа партия и Демократична България ще се включат интензивно и в кметската конкуренция за 6-те районни кметства.

На изборите за 49-я Парламент двете партии ще се явят с съдружно съглашение.

По думите на Славенски, това ще даде нова динамичност на изборите, тъй като в този друг политически формат с изключение на партиите, ще се включат и жителите, което ще стимулира повече гласоподаватели да отидат до изборните секции.

" Ще дадем опция за същинска опция, която може да ръководи страната, а доказателството за това са позитивните промени в страната, случили се по време на въпреки и късия мандат на държавното управление с министър председател Кирил Петков. Обединението вежду Политическа партия и Демократична България беше предстоящо от жителите и моментът за него настъпи ", съобщи общинският консултант от Демократична България.

Таргетът на новата коалиция са хората, които имат вяра, че България може да се ръководи доста по-добре, че корупцията може да бъде отстранена посредством ефикасна правосъдна промяна и че пътят на страната ни е към евротлантическите структури и в Шенген, изясни още Славенски.

" Плюсовете от обединяването сред Политическа партия и Демократична България са за самите гласоподаватели. Те ще видят в наше лице " огромната вълна ", която се задава, тъй като е извънредно време този преход от модела Борисов към нещо по-добро, да завърши ", съобщи в Обзорната стратегия на Дарик от Пловдив и Росен Костурков.

По думите му, настройките, които се следят при диалозите за новата колиция са, че към нея лавинообразно желаят да се включат и други политически обединения, както и доста цивилен организации.

" След всичко, което видяхме в 48-то Народно събрание, може в този момент е точният миг да се обединим. Не бих правил раздялите обаче на по-леви (ПП) и десни (ДБ), тъй като живеем в страна, в която общественият детайл не може да бъде подценен, и то по никакъв метод, и това се регистрира и от десните партии. Не бих правил разделяне даже и по линията Русия - Европа. Обединението ни би трябвало да събере сили и да покаже, че може да се изправи против статуквото и кражбите ", безапелационен е Костурков.

Сега главните усилияна Политическа партия и Демократична България са ориентирани съм идните парламентарни избори, по-късно ще стартира и усилената подготовка на обединието и за идния локален избор през есента.

Интервютата с Владимир Славенски Росен Костурков можете да чуете в звуковите файлове.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР