С обновена сграда е вече е СУ Желязко Терпешев в

...
С обновена сграда е вече е СУ Желязко Терпешев в
Коментари Харесай

460 деца вече учат в обновено школо

С актуализирана постройка е към този момент е СУ " Желязко Терпешев " в Любимец. В него учат 460 деца от цялата община.
Областният шеф на Хасково Станислав Дечев участва на откриването на обновената постройка. Официални посетители на церемонията бяха още депутатът от ГЕРБ доктор Георги Станков, кметът на общината инж. Анастас Анастасов, възпитаници, родители и други.
Директорът на школото Мария Станкова изясни, че до в този момент със средства от личния си бюджета успявали отчасти да освежат постройката и класните стаи, само че това надалеч не е било задоволително. „ Преди година, със съдействието на локалните депутати от ГЕРБ, на посещаване пристигна министърът на образованието Красимир Вълчев. Той беше впечатлен от децата и от всеотдайните преподаватели, напомни Мария Станкова. Тогава от МОН са отпуснати 160 хиляди лв. за ремонт на едното крило на постройката, за компютри и техника са предоставени в допълнение 28 хиляди лв.. Към тях учебното заведение добавя от бюджета си 50 хиляди лв. и по този начин се стига до преоборудване и ремонт, посочи шефът на гимназията. " Направихме всичко това, с цел да останат тези деца и техните родители да живеят в Любимец ", сподели националният представител доктор Георги Станков. Той акцентира, че голямата признателност в този план е за министър Красимир Вълчев, тъй като той персонално се е заел с учебните заведения в дребните общини и действително подкрепя съществуването и модернизирането им.
" Сега следва още доста работа ", акцентира кметът на Любимец Анастас Анастасов и заяви, че към този момент е плануван ремонт на двора на гимназията.
Областният шеф Станислав Дечев поздрави управлението на учебното заведение за направеното и акцентира, че събития като това потвърждават, че образованието е действителният приоритет в ръководството на държавното управление. Това се извършва отговорно и стабилно. След прерязването на лентата формалните лица и гостите на церемонията разгледаха обновените класни стаи./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР