С обновен сайт и нова електронна система за продаване на

...
С обновен сайт и нова електронна система за продаване на
Коментари Харесай

Куклениците: През 2024 г. ще завършим проекта за нова зала на театъра

С освежен уебсайт и нова електронна система за пласиране на билети влиза в новата 2024 година Държавен куклен театър-Пловдив. Само с четири клика на телефона феновете ще могат да се снабдят с пропуск за многото вълнуващи представления от програмата на куклениците. Най-важната задача на екипа на Петър Влайков обаче е направата на абстрактен план за новата сцена на театъра в " Тракия ".
Прочетете още
" Ще създадем изследване за техническите параметри и средствата, които са нужни за залата. Ще обявим социална поръчка. Надявам се планът да е подготвен до края на 2024 година, а от идната и с финансовата поддръжка на Министерство на културата, да бъде осъществен ", споделя шефът Петър Влайков.

Куклениците ще предложат и богата стратегия като заглавия. В средата на март стартират възстановителните подготовки на хитовия куклен рок мюзикъл " По ръба на небето " на Веселка Кунчева и Ина Божидарова. Режисьор е Веселка Кунчева, а сценографията, куклите и костюмите са дело на Мариета Голомехова. Автор на музиката е Христо Намлиев, а хореограф е Явор Кунчев.

На 21 март във връзка Международния ден на кукления спектакъл ще бъде показан премиерно спектакълът " Храбрият дървар " с режисьор Ирослав Петков. Най-малките фенове ще се радват на още една премиера през май - " Цоп и Цап " от Вилхелм Буш, създателя на " Макс и Мориц ". Оригиналният текст е в стихотворна форма и ще бъде забавно по какъв начин ще го показа режисьорът Веселин Бойдев.

Режисьорът Елица Петкова, която сложи на пловдивска сцена " Невидимият Тонино ", се завръща с нов план - " Кентървилският фантом " от Оскар Уайлд. Една от най-известните произведения на Уаилд споделя за американското семейство Отис. Те купуват имението Кентървил във Англия, въпреки че притежателят ги предизвестява, че вътре има фантом.

В идната година екипът на Кукления спектакъл чака предложение за заглавие от режисьора Ния Ялъмова, която се дипломира в НАТФИЗ " Кръстьо Сарафов ".

Добра вест за феновете на кукленото изкуство е, че и тази година театърът дружно със съдружие " Двама са малко - трима са доста " провеждат уличния фестивал " TheatAir ".
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР