С обновен Explorer, AI помощник Copilot, по-функционален Paint и интегрирана

...
С обновен Explorer, AI помощник Copilot, по-функционален Paint и интегрирана
Коментари Харесай

Излезе най-голямата актуализация на Windows 11

С освежен Explorer, AI асистент Copilot, по-функционален Paint и интегрирана поддръжка на RAR

Новият Paint с изкуствен интелект предлага напреднали функционалности, типични за Photoshop
(снимка: Microsoft)

Феновете на Windows 11 могат да се усещат щастливи. Microsoft пусна Windows 11 23H2 – най-голямата функционална актуализация в историята на тази операционна система.

Новата версия, която се популяризира на потребителските компютри от през днешния ден, идва с доста нови функционалности като асистент с изкуствен интелект Copilot, вградена поддръжка на RAR архиви, усъвършенстван Explorer, приложение Paint с AI благоприятни условия и други

Copilot е модифициран вид на AI бота Bing Chat, приспособен за потребление в Windows. Приложението се отваря като класическа странична лента, която ще ви разреши да управлявате настройките на своя компютър, да стартирате приложения и да получавате отговори на въпроси, без да посещавате Гугъл. До известна степен Copilot замества гласовия помощник Cortana.

Windows 11 23H2 прибавя изкуствен интелект към познатите приложения Paint, Scissors и Photos. Някои функционалности на Photoshop (като бистрота и слоеве) към този момент са налични в Paint, а Microsoft дава обещание и AI генератор на изображения.

AI помошникът Copilot е едно от най-вълнуващите нововъведения в Windows 11
(снимка: Microsoft)

Изкуственият разсъдък в Scissors пък разрешава „ изрязване ” на текст от изображение, прекопирване и слагане в текстов документ или таблица. AI функционалност във Photos автоматизирано отделя обекта от фона и замъглява фона. Естествено, в настройките можете да зададете степента на „ активност ” на размазването.

Explorer няма доста нови благоприятни условия, само че е изменен на външен тип, с цел да подхожда повече на стила на Windows 11. Миниатюрите на файлове са по-големи, а опцията за проявление на най-новите файлове е в жанр на въртележка.

Windows 11 23H2 интегрира ръководство на RGB осветлението на разнообразни устройства (вентилатори, мишки, клавиатури, монитори и др.) от разнообразни производители (Acer, Asus, HP, HyperX, Logitech, Razer). Тоест, с цел да регулирате подсветката, към този момент не е належащо да инсталирате приложения на трети страни.

Безплатният Teams клиент е скъпо допълнение за бизнес потребителите на Windows 11
(снимка: Microsoft)

Новата версия на Windows 11 идва и с интегрирана поддръжка на RAR и 7-zip файлови архиви, тъй че отпада потребността от инсталиране на външно приложение като WinRAR. Налични са и редица други нововъведения, измежду които заслужава да се означи интегрираният Teams клиент.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР