С облекчаване на ограниченията и връщане на хората в самолетите,

С облекчаване на ограниченията и връщане на хората в самолетите, ...

Солени глоби за въздушни хулигани в американски авиокомпании

С облекчаване на ограниченията и връщане на хората в самолетите, те научават за ново развитие - пътниците, които се държат зле на борда по време на полет, са изправени пред американски , многократно по-високи от цената на самолетния билет.
В един случай Федералната авиационна администрация (ФАА) наказва на клиента с 10 500 долара за това, че за лице, въпреки многократните искания на стюардесите. В друг случай регулаторите са наредили наказание от 9 000 долара на клиент, който е блъснал багажните отделения, докато крещял непристойни думи.
Глобите са последвали изявление на ФАА от януари, в което се обявиха наказателни мерки срещу неизпълняването на изискванията за маска на лицето поради .
„През последните няколко месеца имаме голям ръст в броя на ситуации с буйстване на пътници “, заяви администраторът на ФAA Стив Диксън в изслушване пред комисия. Според затегнатата политика на ФAA за спазване и прилагане глобите могат да достигнат до 35 000 долара, а най-лошото поведение може дори да доведе до затвор. ФAA работи "много тясно" с авиокомпаниите и профсъюзите, представляващи авиокомпаниите ", за да поставим нещата под контрол", каза Диксън.
Агенцията е получила около 1300 жалби за неизпълняващи изискванията пътници от февруари, откривайки потенциални нарушения в около 260 случая. До този момент ФAA започна 20 официални действия и подготвя допълнителни дела.
През 2019 г. агенцията официално откри 142 дела, свързани с буйстващи пътници.
Повечето глоби се отнасят до пътници, които отказват да носят маски за лице, изискване на САЩ от септември. Сара Нелсън, президент на Асоциацията на стюардесите, аплодира ходовете на ФAA, описвайки изискването за маска като мярка за здрав разум.
Последните наказания включват глоба от 32 750 долара за пътник до Ню Йорк от Доминиканската република, който отказа да носи маска за лице, хвърли празна бутилка от алкохол, крещя на членове на екипажа и сграбчи стюардеса. В резултат на това полетът се върна в Доминиканската република, съобщи ФAA.
Повечето авиокомпании, запитани от AФП, отказаха да уточняват отделни инциденти. Но Юнайтед Еърлайнс заяви, че е забранила на около 750 пътници да ползват услугите на компанията в бъдеще, защото не носят маска.

Източник: actualno.com