С обич и радост в Петрич посрещнаха снощи първата българска

...
С обич и радост в Петрич посрещнаха снощи първата българска
Коментари Харесай

 Добре дошла! Петрич посрещна Силвия Аздреева! 

С любов и наслада в Петрич посрещнаха нощес първата българска жена, изкачила осемхилядника К2.
Петричанката Силвия Аздреева стъпи на приетия за най-опасен връх на 27 юли в 12:53 ч. Силвия посвети този триумф на всички български дами. В родния си град тя беше приветствана и прегърната от стотици на проведено от Община Петрич събитие.
Кметът Димитър Бръчков връчи на смелата петричанка особено направена статуетка с форма на покорения от нея трети осемхилядник – К2.
От съдружие „ Млад алпинист “ също поздравиха Силвия за триумфа, подарявайки лична карта на самодейността „ 39 от 39 планински първенци на България “ с посланието да ги покори.
Юбилейна фланелка за 100-годишнината на ОФК „ Беласица “ с името на Силвия и маркиран номер 3 – изкачения в тази година трети връх с височина над 8 000 м. подариха от клуба.
От ОХК „ Беласица “ Силвия Аздреева ще има като спомен топка, подписана от състезателите.
Представители на клуб „ Бела Екстрийм “, с чиято рекламна фланелка Силвия беше по пътя към К2, почетоха също достижението с личен подарък, това направиха и от клуб по битка „ Беласица – Цар Самуил “. Републиканският първенец, международен и европейски медалист по самбо Димитър Малев подари на Силвия колана, с който е спечелил своите най-високи оценки досега.
Възпитаниците на Таня Точева от Водоснабдителна система „ Сгушена звездица “ поздравиха Силвия с песента „ Моят град “, отдадена на Петрич.
„ На нас ни трябват върхове, с цел да потвърждаваме, че можем. Трябват ни отвесни стени, с цел да сме хора, вървящи нагоре. “ (Людмил Янков)

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР