С обещания за по-голяма сигурност и социална подкрепа основните кандидати

...
С обещания за по-голяма сигурност и социална подкрепа основните кандидати
Коментари Харесай

Президентският вот в Мексико - един от основните кандидати е с български корени

С обещания за по-голяма сигурност и обществена поддръжка главните претенденти за президент на Мексико стартираха предизборните си акции. Хиляди техни поддръжници се включиха в манифестации в страната, а един от кандидатите има български корени.

Клаудия Шейнбаум от лявата партия Морена е потомка на евреи, които бягат от София по време на Холокоста. Тя е някогашен кмет на Мексико Сити и беше посочена от сегашния президент Андрес Обрадор за негов правоприемник. Шейнбаум даде поръчка за положителни връзки с американското държавно управление.

 
Въпросът е ще позволим ли привилегиите и корупцията да се върнат. Ето за какво ще продължим напред с трансформацията. Това е ангажимент за благополучието на мексиканците.
Клаудия Шейнбаум, кандидатка за президент на Мексико

Докато Шейнбаум започва акцията от столицата, кандидатката на опозицията - Ксочитл Галвес, избра Ирапуато, откъдето подлага на критика ръководещите. Градът е считан за един от най-опасните в света поради честите убийства, свързани с локалните наркокартели. След митинга мексикански медии оповестиха за няколко починали при три набези в града.
Не се съмнявайте. Ще спечелим, по тази причина би трябвало да ни подкрепите на 2 юни. Ще върнем вярата в Мексико. Ще изградим Мексико без боязън.
Ксочитл Галвес, кандидатка за президент на Мексико

Според социологическо изследване на компанията Parametria към месец февруари Шейнбаум има 49% от поддръжката на гласоподавателите, до момента в който Галвес, която е някогашен сенатор, получава към 29 на 100. 

Ако някоя от тях бъде определена, за първи път Мексико ще има жена президент. А проведената престъпност ще бъде измежду главните провокации и пред новия водач.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР