С обещания не се живее - с това мото туристическият

...
С обещания не се живее - с това мото туристическият
Коментари Харесай

Туристическият бранш излиза на протест в София

" С обещания не се живее " - с това мото туристическият отрасъл още веднъж излиза на митинг от 11:00 ч. пред министерството на туризма. Поводът за недоволството на компаниите от бранша е следващата заповед на министър Стойчо Кацаров, която лимитира активността на икономическите субекти без съответната финансова поддръжка, предава Българска телеграфна агенция. 

Принудени сме още веднъж да излезем на улицата, заради бездействието на Министерството на туризма. Министър Стела Балтова отсрочва в необозримото бъдеще отварянето на гласуваните от Народното събрание ограничения за ликвидност в размер на 41.2 млн. лева, споделят от Сдружението на туроператорите и туристическите сътрудници " Обединение " Бъдеще за туризма " /ОБТ/, основател на митинга.

30 млн. от тези средства са директна помощ за туроператори, ресторантьори и хотелиери, заложени в бюджета с решение на 46-то Народно заседание от 11 септември 2021 година Други 6 млн. лева бяха планувани особено за туроператорите и туристическите сътрудници. Останалите 5,2 млн. лева съставляват неусвоената поддръжка от последната скица за възобновяване на пари на клиенти за неосъществени пътувания през 2020 година, показват от " Обединение " Бъдеще за туризма ". 

От организацията са възмутени от неналичието на воля от страна на отрасловото ведомство да открие неотложно процедурата за разпределянето им. 

" Отношението на Министерство на туризма към проблемите ни е безконтролно и унизително. Принудени да просим помощ, откакто в продължение на година и половина не работим или работим спорадично, поемайки големи опасности ", се споделя в писмо към членовете на организацията. 

Протестът на " Обединение " Бъдеще за туризма " се поддържа от Българската асоциация на туристическите организации, Сдружението " Туризъм ", Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници и Алианса на туристическата промишленост в България. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР