С обединяването на усилията на всички - педиатри, родители, общественици,

...
С обединяването на усилията на всички - педиатри, родители, общественици,
Коментари Харесай

Радев призова да се търси “най-точната формула“ за бъдещата детска болница

С обединяването на напъните на всички - педиатри, родители, общественици, можем да намерим най-точната формула и да реализираме това, от което имаме потребност, а то е същинска национална детска многопрофилна болница, отговаряща на актуалните стандарти, с взор в бъдещето, тъй че да има убеденост в обществото, че страната прави най-хубавото за своите деца. Това съобщи президентът Румен Радев на среща с представители на Националната гражданска самодейност ”За същинска детска болница “ в четвъртък.

Тя сплотява жители, архитекти, лекари, общественици, които от месеци стачкуват против плана на държавното управление, който планува бъдещата Национана детска болница да се доизгради на мястото на изоставеното десетилетия скеле на някогашния институт по педиатрия в двора на Александровска болница. През април самодейността внесе в Министерския съвет над 17 000 подписа за прекъсване на плана и оставката на здравния министър Кирил Ананиев.

Радев разяснява в четвъртък, че не търси разделяне по тематиката, а сливане на напъните, тъй че да не се срамим в бъдеще от решението си. Той обаче застана зад настояванията на гражданската самодейност да се търси различен, по-удачен вид за бъдещата детска болница.

“Факт е, че България е единствената страна в Европейски Съюз, която няма такава обособена детска многопрофилна болница. Най-сетне, след дълги години на очакване и публичен напън, държавното управление взе решение да построи такава болница и това е доста значима стъпка, само че методът на реализация на тази стъпка поражда горещи разногласия в публичното пространство, разяснява президентът. Те се дължат на двата разнообразни метода - този на Министерството на здравеопазването - да бъде оползотворена една съществуваща към този момент 40-годишна структура, което да бъде пригодена за потребностите на детското опазване на здравето, и надлежно метода, който споделя огромна част от обществеността - и във ваше лице, че не функционалностите би трябвало да се приспособяват съгласно постройката, а в противен случай, би трябвало да има нов план, тъй че постройката да бъде приспособена към условията и функционалностите на модерното детско опазване на здравето “, разяснява Радев.

Той се разгласи за това да се осъществя концепцията за " детски здравен парк ", в който да се обезпечи подобаваща среда децата да учат, играят, да усещат поддръжката на родителите и да желаят да оздравяват.
Радев сподели още, че националната детска болница не е просто постройка, а обект с национално значение и на първо място идея за бъдещото на българските деца и България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР