С няколко прости действия ще получите по-добра мрежа у дома

...
С няколко прости действия ще получите по-добра мрежа у дома
Коментари Харесай

Инсталиране на Wi-Fi разширител: Tenda A9

С няколко елементарни дейности ще получите по-добра мрежа вкъщи

Wi-Fi разширителят Tenda A9 е извънредно елементарен за инсталиране и наличен като цена
(снимки: TechNews.bg)

Доброто покритие на безжичната Wi-Fi мрежа вкъщи е изискване за пълноценно преживяване, когато сърфираме в интернет, без значение от какво устройство и в кое помещение се намираме. „ Мъртвите зони ” могат елементарно да бъдат преодолени с така наречен Wi-Fi разширител.

Наскоро представихме едно ценово налично и дейно решение за Wi-Fi разширител – Tenda A9, който се предлага на нашия пазар за по-малко от 30 лева с включен Данък добавена стойност. Сега ще разгледаме по какъв начин се конфигурира това устройство в домашната безжична мрежа. А това в действителност е извънредно елементарно и няма да затрудни даже неопитните консуматори.

Има два метода за активиране на Wi-Fi разширителя – през уеб интерфейс с няколко елементарни дейности или посредством WPS функционалността, с която инсталирането е още по-лесно, стига рутерът да поддържа такава опция, т.е. да има WPS бутон.

Инсталиране през уеб браузър

Първо, Wi-Fi разширителят би трябвало да откри връзка с домашния рутер. За задачата слагаме Tenda A9 в електрически контакт наоколо до рутера, тъй че двете разтворени антени да са ориентирани перпендикулярно на пода, и следим деликатно светлинния знак начело на устройството. Първоначално знакът свети непрекъснато в алено, а след няколко секунди стартира да мига – това е знак, че се свързва с Wi-Fi рутера.

Tenda A9 се появява в листата с наличните безжични мрежи

SSD името на Wi-Fi разширителя, което можем да забележим на задния панел на устройството, се демонстрира в листата с налични безжични мрежи и в този момент е моментът да свържем безжгично към Tenda A9 от компютъра. След това влизаме в настройките на устройството през уеб браузъра, като напишем IP адреса по дифолт 192.168.0.254 или домейн името по дифолт re.tenda.cn.

В настройките избираме безжичната мрежа за разширение с Tenda A9

Когато се логнем в ръководството на Tenda A9, остава само да изберем Wi-Fi името (SSID) на домашната си мрежа и да въведем паролата за достъп до нея. Предвидена е алтернатива за задаване на друго име и ключова дума на Wi-Fi разширителя, само че това няма огромен смисъл. Натискаме бутона „ Finish ” и след няколко секунди Wi-Fi разширителят е задействан!

Wi-Fi разширителят Tenda A9 е сполучливо конфигуриран

Сега можем да слагаме Tenda A9 на всички места в жилището и да се любуваме на по-бърза и постоянна безжична интернет връзка. Индикаторът начело демонстрира качеството на връзката: когато свети устойчиво в зелено, сигналът е силен; при оранжева индикация връзката не е доста добра; а при мигащ в оранжево знак – сигналът е неприятен и следва да преместим Wi-Fi разширителя на друго място.

Инсталиране посредством WPS бутон

Вторият метод за инсталиране на Tenda A9 – посредством WPS функционалността – е още по-лесен и по-бърз. За задачата обаче е належащо да се уверим, че домашният рутер поддържа тази функционалност и има WPS бутон.

Всичко, което би трябвало да създадем, е да натиснем WPS бутона на рутера, който нормално е ситуиран откъм гърба на устройството (с кламер или игла за сим карти, например) и в границите на идващите 2 минути да натиснем и бутона на Tenda A9 – същият, който играе ролята на знак. Когато той стартира да свети устойчиво зелено, това значи, че WPS връзката сред рутера и разширителя е открита сполучливо.

Индикаторът начело демонстрира статуса на Tenda A9 и силата на сигнала

Остава да се насладим на положителната интернет връзка на всички места в жилището. Не забравяйте, че антените на разширителя би трябвало да са ситуирани перпендикулярно на пода, а също по този начин да държите устройството по-далеч от хладилници, микровълнови печки и Bluetooth устройства, които могат да влошат сигнала.

Както към този момент споменахме, Tenda A9 е налично като цена устройство. Wi-Fi разширителят се предлага на нашия пазар от сътрудниците на Tenda на цена под 30 лева с включен Данък добавена стойност и две години гаранция. Срещу тази скромна инвестиция можем да подобрим осезаемо качеството на безжичната мрежа вкъщи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР