С няколко часа закъснение – тогава са излезли машините, които

...
С няколко часа закъснение – тогава са излезли машините, които
Коментари Харесай

От фирмата, която поддържа пътя, проговориха за касапницата с пет трупа в Пазарджишко

С няколко часа забавяне – тогава са излезли машините, които е трябвало да почистят заледения пътен сектор, на който през днешния ден тежка злополука лиши живота на пет души.

От Агенция Пътна инфраструктура разясниха, че компанията, която поддържа пътя е " Пътища – Пловдив ", само че нейн подизпълнител се оказва " Еко Хидро ". Директорът на Агенция " Пътна инфраструктура " Светослав Глосов съобщи, че ще бъде направена инспекция и компанията ще бъде санкционирана.

От компанията подизпълнител отхвърлят виновността за злополуката да е у тях. Избраха да разясняват по телефона. " В 6:10 ч. са излезли колите, при такива условия е трябвало да излязат към 3 – 4 ч. сутринта. Ако те не са си спазили изискванията по контракта, ще бъдат глобени, само че това за жалост, не взема решение въпроса ", съобщи шефът на АПИ Светослав Глосов.

" Опесъчава се тогава, когато има нужда и такава нужда сутринта е зародила малко по-късно, заяви Тома Хурозов от " Еко Хидро ". Хора от прилежащите села обаче описват, че на този път постоянно стават произшествия, а опесъчаването е рядко. От полицията в Пазарджик са безапелационни, че положението на пътя е измежду главните аргументи за злополуката. Видимостта е била понижена, пътната настилка е била заледена. И първи апел за оставки на управлението на Пътната организация поради злополуката.

В писмо до районния министър се упорства за вдишване на ясни отговорности и се акцентира, че бездействието ще докара до задълбочаване на трагичното положение на нашите пътища и протичащото се по тях. " Това е дежурното прекачване на топката и мисля, че след злополуката при Своге към този момент няма място за прекачване на топката.

Настояваме от районния министър да изиска оставките, другояче в противоположен случай след Нова година ще се движим всички с жълти жилетки в символ на митинг ", сподели Емил Марков. От Института за пътна сигурност, специалистите му стартират своя инспекция на място.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР