С някои тайни служителите на магазина могат да накарат клиентите

...
С някои тайни служителите на магазина могат да накарат клиентите
Коментари Харесай

12 тайни зад кулисите на магазините, които само продавачите знаят. А сега ти

С някои секрети чиновниците на магазина могат да накарат клиентите да харчат повече пари, без да го осъзнават. Но триковете на търговците стопират да работят, незабавно щом клиентите схванат за тях. Решихме да поговорим за триковете на продавачите, които ще бъдат потребни на тези, които ценят освен красивите неща, само че и парите и нервите си.

Безпорядъкът в комерсиалната зона не е инцидентен

Служителите на магазина преднамерено оставят комерсиалната зона неподредена. Купувачите подсъзнателно желаят да се върнат към по-точни витрини с нова сбирка.

Аутлетите постоянно не продават известни марки

На доктрина аутлетите наподобяват отлично откритие: счита се, че стоките на известни марки се продават тук за малко пари. За страдание това не е напълно правилно. Магазините в множеството случаи работят като самостоятелни предприятия.

По-добре е да не се оплаквате на шефа на магазина, а на службата за поддръжка

Мениджърът не постоянно има необятен набор от пълномощия. Ако имате проблеми в огромен магазин за търговия на дребно, има смисъл да се обадите на оторизиран представител за обслужване на клиенти. Ето за какво постоянно недоволството се трансформира в сигурен метод за купувача да получи това, от което се нуждае.

В единичните магазини – огромен марж

Повечето от стоките, показани в магазините, в действителност са доста по-евтини. Надценката на облеклата и изключително на дънките може да доближи 350%, а на обувките даже 500%.

Новите неща първо би трябвало да се изперат.

Служителите в магазините признават, че изискванията за предпазване в складовете постоянно са надалеч от идеалните. Преди да стигнат до комерсиалния етаж, нещата могат да лежат на рафтовете или в кутии за дълго време.

Същото предписание важи и за покупките в магазини за втора ръка. Служителите намерено декларират, че не мият нещата преди продажба: те просто нямат такава опция.

Служител, който ни предлага спомагателни артикули, следва инструкциите, не повече

Не би трябвало да осъждате продавачи, които оферират да закупят нещо друго от към този момент определения от вас продукт. Ето за какво, след думите на чиновник на магазина „ Подхожда ви безумно “, би трябвало да помислите два пъти дали в действителност имате потребност от това нещо.

А арогантните търговци могат да ни накарат да харчим повече

Според изследване клиентите са по-склонни да създадат покупка, в случай че са обслужвани от нахален продавач. Това изказване обаче се отнася единствено за магазини, които оферират първокласни марки. В такива търговски обекти потребителите изпитват нараснало предпочитание за закупуване на скъпи артикули.

Продуктите от онлайн каталозите постоянно не се оферират в магазините

Онлайн извършването на покупки и офлайн извършването на покупки са разнообразни неща, даже и да приказваме за един и същи магазин. Следователно желанието да спестите от доставката и закупуването на авансово харесан продукт в търговски център може да изиграе жестока смешка на купувача – верният артикул може просто да не е там.

Магазините наблюдават връщанията ни

Магазините за търговия на дребно следят покупките и връщанията на всички свои клиенти. И в случай че обособени клиенти подаряват артикули прекомерно постоянно, може да им бъде отказано обслужване, подозирайки ги в машинация.

Предметите на масата са по-склонни да бъдат купени

В доста магазини облеклата и обувките са подредени на маси. Това се прави, с цел да могат купувачите да слагат нещата си, до момента в който пипат стоките с две ръце. Докосването е основен съставен елемент на прехода от съзерцаване към покупка.

Можете да получите отстъпка за облекла с недостатъци

Струва си да разгледате деликатно облеклата, преди да ги занесете на касата. Ако някои елементи не са на мястото си или върху продукта има дребни дупки, има смисъл да покажете дефекта на касата. Малко хора знаят, че купувачът може да получи 15-20% отстъпка. Така че, прекарвайки няколко минути, можете да спестите доста.

Ценообразуването има значение

Купувачът се въздейства от доста фактори. Дори етикети с цени. Цената на най-скъпите артикули нормално се изписва без шпации. Така броят образно наподобява по-компактен и цената на подсъзнателно равнище не наподобява доста висока за клиента.

Служителите, които знаят този трик, ще напишат на етикета с цената не „ 1500 “, а „ 1500 “. Броят на знаците, в това число интервалите, кара купувачите да считат продукта за по-скъп.

Какви секрети на чиновниците в магазина ви изненадаха?

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР