С новото си поколение горива Shell запази своето лидерско място

...
С новото си поколение горива Shell запази своето лидерско място
Коментари Харесай

Иновациите в горивата печелят секунди в моторспорта

С новото си потомство горива Shell резервира своето лидерско място в нововъведенията при създаването на горива. От присъединяване си в провеждането на рали Пекин – Париж през 1910 година до Световния рали шампионат, MotoGP и DTM век по-късно, Shell откри десетки центрове за научна и развойна активност, усъвършенства горивата си и от пистите и спортните коли ги внедри на пазара.

Непрекъснатите вложения в научноизследователска и развойна активност и съдействието с клиентите и производителите на автентично съоръжение като BMW, Ferrari и Hyundai водят до напредък на технологията на горивата и създаването на по-ефективни и по-чисти артикули.


Учените и инженерите от софтуерния център на Shell в Хамбург играят основна роля в партньорствата с някои от най-престижните и значими тимове в моторните спортове – партньорството в региона на нововъведенията със Scuderia Ferrari, спонсорството на шампионата и техническото партньорство с Hyundai Motorsport, почетното техническо партньорство с BMW Motorsport и техническото партньорство с Ducati.

Това са стратегически взаимоотношения, в които и двете страни се възползват от инженерните изследвания и развойна активност. Програмата е широкообхватна и включва техническа поддръжка и съвещания, както и създаване на артикули по поръчка и даване на профилирани спортни смазочни материали Shell Helix Ultra и Shell Advance Ultra, както и спортни горива Shell V-Power.



Същите учени на Shell, които създават артикули за моторните спортове, работят и по техните шосейни еквиваленти по време на създаването им в Хамбург – гарантирайки, че всяко реализирано софтуерното преимущество се предава непосредствено от бензиностанциите на водачите. Най-очевидните образци за това са горивата Shell V-Power, които са създадени за попречване и битка с отлаганията в горивната система, и моторните масла Shell Helix Ultra с технологията PurePlus, които дължат огромна част от своята разработка на стратегиите за моторни спортове на Shell.

Мобилната лаборатория на пистата Shell Trackside също по този начин дава опция както на чиновниците, по този начин и на спортните екипи да получат достъп до данни в действително време и разбори на използването на всички горива и смазочни материали в хода на всяко събитие, в което се взема присъединяване. Същата техническа поддръжка, която се употребява от Scuderia Ferrari при всяко съревнование от Формула 1, се разгръща и върху основни събития през сезона за други сътрудници на Shell в моторните спортове.



Именно посредством тези начини Hyundai се борят втора поредна година за купата в Световния рали шампионат (WRC), а Ducati са единственият действителен съперник на гения на MotoGP Марк Маркес за втори следващ сезон.

За да извлече най-важното от партньорството си с тях, компанията работи интензивно в своите софтуерни центрове и се доверява на 120 учени по света, профилирани в горивата.

Снимки: Getty Images/BMW/Shell
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР