С ново име, визуална идентичност, резидентен център и екип от

...
С ново име, визуална идентичност, резидентен център и екип от
Коментари Харесай

Резидентната програма за артисти с нова покана

С ново име, образна еднаквост, резидентен център и екип от специалисти през 2022 година общинската стратегия се отваря за интернационално присъединяване.

СontextAiR е ориентирана към основаване на нови творби, партньорства, намеси в обществено пространство, въодушевени от града и от неговата еклектична комбинация сред антична история, соц завещание и модерна действителност.

Програмата предлага цялостна стипендия, с обезпечени разноски за престой и за продукция на творби, както и обезпечени жилищни и работни пространства в неповторим с архитектурата си резидентен център в покрайнините на Пловдив.

Екипът на резидентната стратегия включва приети експерти на културата. Куратор е Светлана Куюмджиева , позната като арт шефа на Европейската столица на културата, която има над 20 години опит в разнообразни частни и публични културни институции в България. Координатор на програмата е Ваня Грозданова – арт управител и куратор, дейна в полето на актуалните артистични практики от локалната културна сцена. Домакини на резидентния център са двама познати и изявени пловдивски актьори – Ева Петкова и Саркис Нерсесян .

Визуалната еднаквост на програмата е направена от Студио ПУНКТ, а фотосите, с които се разпространява града, са на Минко Михайлов.

През 2022 година програмата е с по-широк периметър и е ориентирана към експерти в областта на: Визуални изкуства (вкл. цифрови медии) ; Театър и пърформанс ; Архитектура и статуя ; Музика и танц. Допустими и окуражавани са кандидатури във всяка от изброените категории, фокусирани към Социални нововъведения и общностни планове , както и Художествена процедура в обществено пространство.

За резиденцията се кандидатства с портфолио и автобиография, които показват предходен опит на претендентите, както и с безграничен брой предварителни планове, като се насърчават предварителните изследвания на града и неговата история. Предварителните планове са основа, която се развива по време на резидентния престой.

Тази година Община Пловдив обезпечава условия за креативен престой до 6 седмици за всеки от селектираните актьори , според от съответното авансово предложение.

Отворената покана е със период до 20 март 2022 година и към този момент е оповестена на уеб страницата на Община Пловдив и в обществените канали на резидентната стратегия:

Фейсбук @ContextAiR

Instagram @contextplovdiv

https://www.plovdiv.bg/item/culture/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%B7%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4/?fbclid=IwAR1nNZ6qhewuT9SpfrrjJeRvVnD-5LIU7sMoqGJNQ7r7nClFxOPSJvBMNr0
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР