С новия си бюджет Васил Терзиев орязва с близо 50%

...
С новия си бюджет Васил Терзиев орязва с близо 50%
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Васил Терзиев реже 50% от парите за здраве на столицата

„ С новия си бюджет Васил Терзиев орязва с близо 50% вложенията в инсталация за общинските лечебни заведения и няма нито лев за създаване на нови детски ясли, с изключение на дотъкмяване на започнатите градежи “. Това написа общинският консултант от ГЕРБ-СДС и зам.-председател на СОС Георги Георгиев.  

Той е безапелационен, че неуместна „ спестовност “ от здравето на софиянци и грижата за най-малките. В бюджета на кмета за 2024 година вложенията в строителство на детски ясли, закупуване на съоръжение и поправки в общинските лечебни заведения са понижени от 17.88 млн.лв на 10.56 млн. лв..

Георгиев добавя, че това е безсрамие. „ Намаляват с 7.3 млн. лв. парите за строителство на нови здания на детски ясли и за съоръжение на лечебните заведения ни с нова инсталация и съвременна техника, каквато жителите заслужават. Васил Терзиев не предлага да построи нито една нова постройка за ясла, а единствено да довърши осемте постройки от Бюджета „ Фандъкова “ за 2023 година, множеството от които са на финалната права. Нула нови ясли е надалеч от амбициозните цели на кандидат-кмета Терзиев - прочетете предизборната му стратегия отпреди 4 месеца “, споделя още Георгиев.

„ Как да разбираем на жителите и друга „ изненада “ в бюджета на Терзиев - за какво няма да има повече пари за модерна инсталация в общинските лечебни заведения? “, пита още зам.-председателят на СОС.

Той чака Васил Териез, който едвам през октомври сложи опазването на здравето като акцент в предизборните си обещания, да покаже на кой ред в бюджета може да се види този акцент? Или всичко е било единствено предизборни обещания, до момента в който мине номерът за пред света?

„ Заедно с доктор Койчев изпратихме претенции до шефовете на всички общински здравни заведения за настоящите им потребности от жизненоважна здравна техника, с цел да бъдат обезпечени в бюджета, който ще се преглежда от общинския съвет на 28 март “, написа още Георгиев.

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС упорства да не се понижават даже с един лев вложенията по отношение на предходната година и няма да поддържа бюджета на Терзиев, в случай че не го промени неотложно.

„ Защо ръководещите не желаят да осигурим пари за операционни маси, ехографи, скенери, които шефовете на лечебни заведения категорично са поискали от нас във връзка нашето запитване каква инсталация не им доближава? Базисната честност изисква след 4 месеца във властта да не забравиш всичко, което си заречен, с цел да спечелиш изборите “, акцентира Георгиев. 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР