С нови три двубоя продължава 18-ият кръг в Първа лига.

...
С нови три двубоя продължава 18-ият кръг в Първа лига.
Коментари Харесай

Лудогорец посреща Славия, ЦСКА доиграва срещу 10 от Етър

С нови три дуела продължава 18-ият кръг в Първа лига. От 12:45 часа на стадиона в Бистрица ЦСКА 1948 приема Арда. От 15:15 първенецът Лудогорец е хазаин на Славия, а от 17:45 часа Черно море посреща новака Крумовград в морската ни столица. Мачът сред ЦСКА и Етър на стадион „ Българска войска “ пък ще бъде доигран в 17:30, откакто бе преустановен на почивката поради изобилния снеговалеж в столицата. Двубоят ще продължи от 46-ата минута в случай че изискванията разрешават, при безусловно същите играчи и съдии, като „ болярите “ ще бъдат с 10 индивида след аления картон на Георги Александров. Резултатът след първото полувреме е 0:0.


„ Моряците “ на Илиан Илиев са втори в таблицата с 36 точки, на две от лидера ЦСКА. Варненци ще търсят трети пореден триумф пред лична аудитория в шампионата след тези над Пирин и Арда, като преди паузата за националните тимове позволиха Хебър да стигне до точка след късен изравнителен гол в Пазарджик. Сега на „ Тича “ идва Крумовград, който не игра неприятно против ЦСКА в избрани интервали от мача въз основата в Коматево, само че въпреки всичко преклони глава след късна наказателна акция на „ алените “ за крайното 4:1. Отборът на Станислав Генчев е в серия от четири следващи срещи без победа в Първа лига, като изгубиха последните си три мача, а в това време отпадна и от Спартак Варна в 1/16-финалите за Купата на България. Новаците са 11-и в подреждането с 18 точки.

По-рано денем, Лудогорец ще се опита да продължи стопроцентовия си актив след завръщането на Георги Дерменджев в елита против Славия. В Първа лига първенците завоюваха и четирите мача след треньорската рокада, с голова разлика 10:1. „ Зелените “ минаха на висока скорост след идването на Дерменджиев, като взеха последните си пет дуела във всички шампионати без позволен гол, при голова разлика 13:0. Разградчани са на две точки от върха, с мач по-малко от ЦСКА. Славия на Златомир Загорчич влиза в положително въодушевление в мача след класирането си за 1/8-финалите в шампионата за Купата след безапелационното 4:1 против Янтра в Габрово. В шампионата „ белите “ имат потребност от точки, като са 13-и със 17 пункта. Формата на отбора в последно време е добра – четири триумфа в последните пет мача във всички шампионати. Заги и компания приключват обаче полусезона с четири тежки срещи – след гостуването на Лудогорец, тимът има две семейства на ЦСКА, едно от които за Купата, и аудиенция на Черно море.

В първия мач, ЦСКА 1948 и Арда се изправят един против различен в конфликт сред два отбора в горната половина на таблицата. Възпитаниците на Николай Панайотов са седми с 26 точки, само че от 15 изиграни срещи, до момента в който играчите на Александър Тунчев са с два пункта повече на петото място, с дуел повече от „ алените “. Поредицата на отбора от столицата от седем следващи мача без загуба в Първа лига завърши в Благоевград, където тимът отстъпи на Пирин с 1:2. Арда от своя страна загуби от Черно море с 0:1 след трите следващи нулеви равенства с Лудогорец, ЦСКА и Левски, само че в последния си дуел спря поредицата от мачове без вкаран гол, побеждавайки Берое с минималното 1:0.

Програма на мачовете от 18-ия кръг на Първа лига:

Петък

Берое - Хебър 2:1

Събота

Ботев Враца - Локомотив Пловдив 2:0

Ботев Пловдив - Пирин Благоевград 3:1

Неделя

12:45 ч, ФК ЦСКА 1948 - Арда

15:15 ч, Лудогорец - Славия

17:30 ч, ЦСКА – Етър

17:45 ч, Черно море - Крумовград

Понеделник

17:30 ч, Локомотив София - Левски. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР