С новата система, която вече работи на граничен пункт "Калотина"

...
С новата система, която вече работи на граничен пункт "Калотина"
Коментари Харесай

КАТ ще спира за неплатени глоби на още 8 ГКПП

С новата система, която към този момент работи на граничен пункт "Калотина " и следва да бъде конфигурирана на още 8 ГКПП-та в страната, граничните служители на реда ще ревизират всички коли, които влизат и излизат от страната за отговорности, предава Българска национална телевизия. Шофьорите с фишове ще бъдат отбивани настрана и ще имат два часа да платят посредством ПОС терминал.

В случай, че решат да не заплащат санкциите, ще им бъдат отнети книжката и талона, а в случай че колата, която карат е на тяхно име, тя ще бъде спирана от придвижване.

"Никакви ограничавания няма за овакантяване на страната. Хората, които имат отговорности и влезнали в действие санкции, нямат правото да карат ", настоя на брифиниг комисар Иво Писанов от "Пътна полиция ". По думите му всеки отговоря за осъществените от него нарушаване и би трябвало да го заплати, в противоположен случай му се лишава книжката, изясни още веднъж той. "Ако кара непозната кола и има санкции, също би трябвало да ги заплати. Всички МПС-та и пасажерите се ревизират, в случай че към тях има невръчени електронни фишове ", добави Писанов.

Според него системата не е нова, тя е употребена и до момента само че по родните пътища.

"Нашите чиновници правят същото, както и на пътя, на ГКПП-то се връчват невръчени фишове и се предявяват искания към водачите ", разясни той.

По думите му разликата сред контрола на ГКПП-та и този по пътищата, е че тук има конфигуриран постерминал, и този които има отговорности, може да заплати санкциите, а на пътя това не може да стане, и там непосредствено му се лишава книжката.

Според Писанов при срив на системата – в случай че не работи постерминалът, този, които дължи санкции, ще би трябвало да откри метод да си ги заплати.

"Глобите може да се платят по банков път, през компании медиатори, през портала на Министерство на вътрешните работи, както и с онлайн банкиране ", изясни комисарят.

Той настоя че няма метод водачите да не знаят за нарушаванията и санкциите, които са им били наложени, по-скоро недобросъвестно заобикалят заплащането им. Иво Писанов уточни още, че в понеделник или сряда идната седмица системата ще проработи и на другите осем гранични пункта.

"Превантивен е е резултатът, който ние чакаме. Гранична полиция няма терзания, че ще се образуват тапи в дейния летен сезон, който следва ", настоя той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР