С нова заповед здравният министър Кирил Ананиев поправя пропуски в

...
С нова заповед здравният министър Кирил Ананиев поправя пропуски в
Коментари Харесай

С нова заповед Ананиев чисти недоразумения в старата за имунизациите и плановия прием

С нова заповед здравният министър Кирил Ананиев поправя пропуски в остаряло предписание за имунизациите и имунизациите, както и възобновяване на плановия банкет в лечебните заведения.
" Със своя заповед министърът на опазването на здравето добавя Заповед № РД-01-225/20.04.2020 година, с която от 21 април бяха обновени детските и женските съвещания, наложителните имунизации и плановият банкет в лечебните заведения.
В заповедта е написан редът, по който да се организират наложителните планови имунизации и реимунизации, целесъобразните имунизации по национални стратегии, както и профилактичните прегледи при лица до 18-годишна възраст при прецизно съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения.
Със заповедта също по този начин се дефинират редът и ограниченията, при които да се реализира приемът и провеждането на планова лечебна и оперативна активност. ", оповестяват от здравното министерство.
За несъвършенствата в остарялата заповед алармираха персоналните лекари в БЛС - Нямаме подготвеност да стартираме имунизациите незабавно
Малко по-рано тази заран заместител - ръководителят на съюза доктор Николай Брънзалов разгласи пред Българска национална телевизия, че нощес до късно са водени договаряния по това по какъв начин би трябвало да наподобява новата наредба за детските имунизации и съвещания.
Практиките на джипитата са доста разнообразни и ще въведем повече еластичност, с цел да може всеки доктор самичък да прави графика си, по отношение на профила на пациентите му. Всеки доктор ще може самичък да предлага часове за вторник и четвъртък за пациентите си, също така може да се разширят и дните - да не са единствено вторник и четвъртък. Имунизациите към този момент вървят. Приоритетни са тези за деца в кърмаческа възраст и тези за деца на 12 години за морбили, разяснява той.
Сега в заповедта на министъра са отстранени точно тези ограничавания и е конкретизирано, че се възобновява имунизационния календар и на деца до 18-годишна възраст.
Целият текст на заповедта можете да видите тук
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР