С нова мобилна камера за засичане на превишена скорост разполага

...
С нова мобилна камера за засичане на превишена скорост разполага
Коментари Харесай

Нова лазерна мобилна камера засича скоростта на автомобилите в Пловдив

С нова мобилна камера за засичане на превишена скорост разполага пловдивската Пътна полиция. Лазерното устройство работи при всевъзможни метеорологични условия, в тъмната и светлата част на денонощието и снима колите и по трите пътни платна. Когато нарушителят е с непозната регистрация полицията има връзка с сътрудниците си по целия свят с цел да изпрати данни за нарушаването.

Пловдив

Новите камери са невидими за антирадарите, защото са снабдени с лазер.
Инсп. Ботьо Гиргинов - КАТ " Пътна полиция " - Пловдив: " За разлика от предходните камери, т.е. камерите и сега, тази камера дава доста добра опция, като единственият човешки фактор е при монтирането и настройването на камерата за работа. Оттам нататък в продължение на часове камерата може да работи на самостоятелен режим, като във всеки един миг данните посредством 4G се получават в компютър и сървър и следва тяхната обработка. "
Новата камера бързо може да бъде преместена и сложена на невралгична пътна права. За 10 минути устройството засече 15 извършители надвишили скоростта. И двамата водачи, които бяха тествани не са видели камерата.
Людвиг Събчев: " Ще понижават хората и ще карат по-разумно, ненапълно тия, които си карат бързо няма изобщо да ги тормози. " Ангел Велчев: " Силно се надявам да караме всички по-бавно и по-добре, по-нормално да караме, изключително в градски условия. "
Пловдивската пътна полиция разполага с 11 камери. 8 са мобилните, две стационарни и новата лазерна, каквато има към този момент и всяка от районните дирекции в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР