С носталгия си спомняме за годините, когато новият iPhone струваше

...
С носталгия си спомняме за годините, когато новият iPhone струваше
Коментари Харесай

Защо сега не е моментът за нов телефон


С носталгия си спомняме за годините, когато новият iPhone струваше 649 $ и се считаше за безумно скъпа екстра, налична единствено за избрани хора.

По отношение на цените на пазара имаше " безумно скъпия iPhone " и всички останали модели от други производители, които се считаха за надалеч по-достъпни.

Ако погледнем обратно, ще забележим, че този миг в действителност не е бил толкоз от дълго време.

През септември 2016 година новият iPhone 7 влезе в продажба с цена от едвам 649 $, a 7 Plus струваше 769 $. Само след няколко месеца можехме да намерим базовия iPhone 7 за напълно малко над 600 $ в уеб сайтове като Ebay и Amazon.

 Снимка 252401

През 2017 година новият iPhone към този момент струваше 699 $ и единствено година по-късно, флагманът на Apple се появи с цена от 999 $.

Някак незабелязано другите огромни производители в промишлеността също завишиха цените си , откакто видяха, че Apple продължава да продава големи количества телефони.

Оправданието на множеството от тях е, че новите телефони са доста по-добри, мощни, бързи, лъскави и какво ли още не от предходните.

Питаме се обаче, в действителност ли за две години видяхме толкоз огромен пробив при технологиите, който да оправдае скок от 350 $ в ценообразуването?

 Колко в действителност коства новият iPhone XS Max
Колко в действителност коства новият iPhone XS Max

Плащаме повече от два пъти действителната му стойност

Нима по-бързият процесор, по-големият екран и по-добрата камера не са нещо, което по този начин или другояче би трябвало да чакаме от новите модели, без да би трябвало да плащаме баснословни суми?

 Снимка 384208

Истината обаче е, че, трендът надали ще секне, до момента в който продължаваме да даваме парите си за нов модел смарт телефон всяка година или даже през година .

Това стана много ясно през последните няколко месеца, откакто Apple пусна новите си немного впечатляващи телефони за много впечатляващи цени - продажбите на компанията се сринаха за първи път от 15 години насам.

Дори новият iPhone XR, който сякаш би трябвало да е " бюджетен модел ", коства 749 $ и не съставлява атрактивна опция за ъпгрейд.

 Акциите на Apple падат, тъй като никой не желае нов iPhone
Никой не желае нов iPhone

Какви са аргументите за спада в продажби на Apple

В същото време телефони като OnePlus 6T ни демонстрират, че е допустимо да получим устройство, което е в крайник с всички софтуерни трендове за годината, единствено против 550 $.

 Снимка 398326

Тоест, казусът не е в цената на новата технология, а в това, че се връзваме на нещата, които ни изясняват производителите, които дърпат конците.

Изводът - в този момент не е моментът да гледаме към новите смарт телефони на Samsung, Apple, Huawei, Гугъл и LG , които настойчиво седят в ценовия сегмент от над 900 $.

 Huawei Mate смарт телефоните подвигат летвата за целия пазар
Huawei Mate подвига летвата за целия пазар

Поредното предизвикателство към Apple и Samsung от втория максимален

Най-добрият вид за всички ни е да стискаме остарелия си и безсилен телефон още малко и да покажем, че отхвърляме " да ни цакат ".

 Apple продължава да губи, а Тим Кук упреква Китай
Apple продължава да губи, а Тим Кук упреква Китай

Тим Кук с предизвестие към вложителите в Apple

Ако съдим по скоростта, с която се подвигнаха цените, допускаме, че за интервал от към две години ще забележим смяна в метода от огромните играчи в промишлеността.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР