С нея са били натоварени служителите на Службата за външно

...
С нея са били натоварени служителите на Службата за външно
Коментари Харесай

Шпионите на Москва атакували със секс компромати и подкупи висши служители и политици у нас

С нея са били натоварени чиновниците на Службата за външно разузнаване на Русия (СВР) и Главното разследващо ръководство на Генщаба на съветската войска (ГРУ) в съветското посолство в София. Сред целите е основаване на рецесии в страната ни. Една от тях е по линия на енергетиката, по тази причина бе спряна доставката на газ за станата ни. Това разкриха пред Фрог нюз хора от специфичните служби. Действало се посредством подкупи, само че и с компромати. Цел на офанзивите са били хора на високи постове в ралични институции, в това число най-важните в страната.

В отчет на СВР, утвърден персонално от президента Путин се изброяват страните, където съветското въздействие би трябвало да се ускори по всевъзможен начин, с цел да бъдат привлечени към „ Руски свят “. Първият вид е бил създаден през 2014 година, а новият - при започване на 2022 година.

Прилага се най-вече схемата за „ меко въздействие “. В общи линии това значи:

1. Поставят се под надзор водачите на публично мнение (или както у нас - се създават свои такива). Използвайки средства от американски източници да се обезпечи въздействие в малките екрани, радиостанции, интернет издания и вестници. Тази тактика в България се увенча с триумф от дълго време.

2. Да се сътвори кръг от млади публицисти и блогъри, с извънредно демократична ориентировка. Да бъдат финансирани.

3. Да се ускори работата и въздействието на третият бранш – неправителствени организации, в които да се възпитава демократичен хайлайф за „ меко влияние” (социолози, икономисти, политолози, историци и т.н.). Руските служби от дълго време ползват модела на Отворено общество на Сорос: стипендии, финансиране на планове и прочие Третият бранш се смята за банка на политически фрагменти и по тази причина се финансира обилно от Москва.

4. Да се привлекат съответни политически фигури или подобаващи претенденти за такива. С тях да се работи по проект. Например с протестиращите студенти.

В началото на февруари Путин разгласи плана „ Руски свят “ за предпочитан. Основната цел е присъединване към проекта на страни, в които живеят доста етнически руснаци. Изброяват се Казахстан, Беларус, Украйна, Приднестровието в Молдова, Южна Осетия, Абхазия, Сърбия, Израел и България.

Путин се пробва да си върне въздействието в териториите, които преди 30 години са били зона на владичество на Съюз на съветските социалистически републики. С реализацията са натоварени освен тайните служби – СВР и ГРУ, само че и дипломатическия корпус.

Според съветската организация ТАСС Москва ще изгони в отговор всички български дипломати и всъщност ще закрие посолството ни в Русия. Може обаче и да не се случи, в случай че се реализира сделка управляващите в София да не разгласяват мощно уличаващи обстоятелства за дейностите на съветските служби на територията на България.

От началото на войната в Украйна – 24 февруари, - до момента от разнообразни страни са изгонени над 400 съветски дипломати и механически лица, свързани с тайните служби на Кремъл.

Неслучайно новият скандал с съветски дипломати се случва в България, считат наши дипломатически източници. В София се намира самобитен логистичен център на съветските служби за деяние на Балканите и Югоизточна Европа.

По мотив изгонването на съветски дипломати от България през април специалистът и основен редактор на изданието „ Национальная оборона “ Игор Коротченко съобщи: ГРУ, СВР и ФСБ (бившето КГБ) просто пазят ползите на Родината.

В този смисъл българските служби са защитили националния интерес на нашата татковина и Путин няма какво да се сърди. Просто нашите са хванали неговите по бели гащи...
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР