С невероятния спектакъл на Риголето от Верди Софийската опера и

...
С невероятния спектакъл на Риголето от Верди Софийската опера и
Коментари Харесай

Софийската опера триумфира и на Римския площад в Киноцентъра Бояна

С невероятния театър на " Риголето " от Верди Софийската опера и балет откри в петък вечер летния си фестивал " В полите на Витоша " - Римски площад в Киноцентъра Бояна.

Приветствени думи към публиката насочиха зам.- кметът на Столична община доцент доктор Тодор Чобанов, изп. шеф на Ню Бояна Филм Студиос господин Ярив Лернер и шефът на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.Една от най-обичаните опери на маестро Верди, " Риголето " постоянно е вълнувала публиката във всички времена. Динамиката и внушението на спектакъла се разпростряха в новите пространства на Римския площад, като същинска кино продукция.

В ролята на Риголето гостува един от най-търсените вердиеви баритони в света - Владимир Стоянов, притежател на купата " Рицар на Верди ", който можете да гледате и довечера от 20.00 часа.

На диригентския пулт застана маестро Константин Тринкс. В ролята на Джилда - Диана Василева, Херцога на Мантуа - Даниел Дамянов.Великолепни солисти, хор и оркестър на Софийската опера, бяха мненията.

Операта " Риголето " ще бъде показана и през днешния ден на 12 юли, от 20.00 часа.

В съботната вечер феновете имаха удоволствието да видят " Тоска " от Джакомо Пучини с Радостина Николаева в основната роля. Участваха още - Костадин Андреев, Никола Мияйлович - Скарпия, Петър Бучков, Емил Павлов, Александър Георгиев, Ангел Христов, Илия Илиев, Антония Иванова.

Гост-диригент бе Григор Паликаров, а гост-сценограф - Миодраг Табачки. Художник на костюмите - Лео Кулаш, режисура - Пламен Карталов. Със специфичното присъединяване на Детски хор с диригент Таня Лазарова.

На 15 юли, сряда от 20.00 часа програмата продължава с операта " Атила " от Джузепе Верди.

Софийската опера и балет ви чака с перли от международната класика до 19 юли на Римския площад в Киноцентър Бояна.

Билетите са в продажба на касата на Софийската опера, както и онлайн на уеб страницата на операта; Easy Pay, EpayGo и Eventim.bg. На мястото на събитието има позиционирана каса, която ще работи в дните на спектаклите.

Столична община и Центърът за градска подвижност удължават работното време на публичния превоз (автобусна линия № 64) от Ню Бояна Филм Студиос до привършване на спектаклите.

Повече информация можете да намерите на уеб страницата на Центъра за градска подвижност, www.operasofia.bg и Фейсбук профила на Софийската опера и балет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР