С неповторимо съчетание от вълнуващи любовни истории и прекрасна музика

...
С неповторимо съчетание от вълнуващи любовни истории и прекрасна музика
Коментари Харесай

Вечер на мюзикъла с Дони и Нети

С неповторимо комбиниране от вълнуващи любовни истории и прелестна музика от обичани мюзикъли ще изненада публиката екипът на Великотърновския спектакъл в своя нов креативен план, който приготвя дружно със звездния дует на Дони и Нети.  Концертът " Вечерта на мюзикъла " ще бъде показан за първи път пред аудитория на 18 юли от 19 ч. в огромната зала на МДТ " Константин Кисимов " във Велико Търново. Музикалното семейство ще излезе на сцената дружно с хора и новосъздадената джаз групировка на театъра, а диригентка е Яница Първанова. В програмата вземат участие и солистите на МДТ Пламен Кумпиков и Кристина Стоименова, научи ДУМА от Златина Димитрова.
В програмата са включени фрагменти от световноизвестни мюзикъли, измежду които " Коса " на Г. Макдърмът, " Уестсайдска история " на Л. Бърнстейн, " Моята прелестна лейди " на Фр. Лоу, " Клетниците " на Кл. Шонберг, " Цигулар на покрива " на Дж. Бок, които ще звучат в джаз аранжимент. За първи път в джаз вид ще бъде изпълнен и дуетът на Дон Жуан и Церлина от операта " Дон Жуан " на Моцарт. Във втората част на концерта са включени обичани песни на Фреди Меркюри, Елвис Пресли, Арета Франклин, Ървинг Бърлин. Вечерта ще приключи с обичаните шлагери на Дони и Нети, които също ще звучат в джаз аранжимент.
Музикалната стратегия е готова от диригентката на хора Яница Първанова дружно с Нети и Дони. " Избрахме мюзикъла, защото е синкретичен род, който изисква специфични способности и съчетава в себе си музикални провокации, актьорско майсторство и танци. Заглавията, които сме подбрали, са нашият обичан плейлист ", споделя диригентката. Тя добави, че в концерта " Вечерта на мюзикъла " някои от творбите за първи път ще звучат с хор.
Аранжиментите са дело на диригента Георги Патриков и на един от най-успешните джаз пианисти  у нас Аспарух Бойлов, който е част от оркестъра на Великотърновския спектакъл и основател на джаз групировката при МДТ. В групата, с изключение на него като пианист, се изявяват Красимир Стефанов - бас китара, Светослав Папазов и Илиян Диков - ударни, Михаил Тодоров - тромпет, Йонко Кюркчийски - тромбон, Димитър Димов и Младен Николаев - саксофон.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР